«Нова пошта» залучила 800 млн гривень через продаж власних облігацій

Компанія «Нова пошта» провела випуск цінних паперів серії «С» без здійснення публічної пропозиції на суму 800 млн гривень. Як повідомили в компанії, випуск третьої серії корпоративних облігацій здійснили, щоб залучити кошти на розвиток логістичної та IT-інфраструктури «Нової пошти».

  • «Нова пошта» провела випуск цінних паперів серії «С» без публічної пропозиції на суму 800 млн грн і стала першим емітентом корпоративних облігацій в Україні під час повномасштабної війни. 
  • Облігації розмістили, щоб залучити кошти для інвестиційних проектів. Зокрема, гроші підуть на розширення та оновлення логістичної інфраструктури в Україні, а також на розвиток IT-інфраструктури. Компанія хоче провести додаткову емісію облігацій серії «D» на базі річної фінансової звітності за 2022 рік.
  • Випуск спрямований на інституційних інвесторів: державні та комерційні банки, страхові компанії, пенсійні та інвестиційні фонди. Емітенту та облігаціям серії «С» присвоєно кредитний рейтинг інвестиційного рівня за національною шкалою — uaАA.
  • Випуск проводиться без залучення андерайтера, власними ресурсами компанії. Брокером під час продажу облігацій на вторинному ринку виступила інвестиційна компанія «Універ Капітал».
  • Нагадаємо, що дебютний випуск облігацій «Нова пошта» розмістила у лютому-квітні 2019 року на суму 300 млн грн під 22% річних з терміном обігу до 22 серпня 2020 року. Кошти від розміщення облігацій було спрямовано на модернізацію інфраструктури та мережі відділень емітента.
  • У 2020 році «Нова пошта» здійснила випуск облігацій серії «B» на 700 млн грн з погашенням 28 лютого 2023 року, купонною ставкою 16% річних та періодичністю виплат чотири рази на рік. 40% залучених коштів буде направлено на будівництво логістичних центрів, а 60% — на їхню автоматизацію. Тоді андеррайтером виступав «Райффайзен Банк».
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук