Інвестиції в стартапи в США впали до 3-річного мінімуму. Кількість угод — до 5-річного

У першому кварталі 2023 року кількість інвестиційних угод зі стартапами в США впала більш ніж наполовину порівняно з аналогічним періодом минулого року. Як повідомляє Forbes з посиланням на Bloomberg, загальні венчурні інвестиції в стартапи в США впали до трирічного мінімуму, а квартальна кількість угод стала найменшою за останні 5 років.

  • За даними дослідницької компанії PitchBook і Національної асоціації венчурного капіталу, американські стартапи залучили $37 млрд від венчурних інвесторів у першому кварталі цього року, що є найнижчим показником за 13 кварталів поспіль. 
  • Інвестори зменшили як розмір, так і кількість чеків, які вони виписують. Перший квартал ознаменувався найменшою кількістю угод. Загалом їх було менше 3000, що є найнижчим показником за більш ніж п’ять років. 
  • Зменшилась і активність екзитів, вперше за останні шість років опустившись нижче $100 млрд – обсяг ринку впав у 2022 році до $71,4 млрд (включаючи угоди M&A, а також первинне розміщення акцій).
  • Основними причинами стагнації, окрім падіння одразу декількох американських банків, наприклад Silicon Valley Bank, є високі відсоткові ставки та тривалий спад у технологічній галузі, що призвело до зниження оцінки компаній і масових звільнень. Протягом наступного року деякі стартапи можуть зазнати труднощів або навіть закритися, якщо спад триватиме.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук