CEO стартапу, яка вигадала 4 млн користувачів заради угоди, звинуватили у шахрайстві

Засновниця стартапу Frank Чарлі Джевіс збрехала інвесторам про те, скільки людей ним користується, і продала його за $175 млн банку JPMorgan Chase. Покупець, дізнавшись правду, подав проти неї судовий позов, і зараз їй висунули звинувачення у шахрайстві, як повідомляє Reuters.

  • Зокрема, її звинувачують в тому, що вона постійно подавала банкові неправдиву інформацію про 4,25 млн студентів, що користуються її сервісом, хоча насправді кількість користувачів сягала приблизно 300 000.
  • У такий спосіб, на думку сторони звинувачення, Джевіс за допомогою неправдивих даних переконала банк підписати з нею угоду на $175 млн.
  • 31-літня Джевіс заснувала Frank 2016 року, стартап працював над сервісом, що покращує подачу заявки на студентський кредит для молодих американців. Вона збиралася побудувати «Amazon для освіти».
  • 2021 року засновниця презентувала стартап представникам JP Morgan, і за матеріалами судового позову, озвучила неправдиві дані про те, що «більше 4 млн користувачів підписалося на використання сервісу для отримання допомоги».
  • У процесі due diligence, коли JP Morgan попросила у засновниці підтвердити цю цифру, вона надала цілий список фейкових користувачів з усією персональною інформацією: іменами, датами народження, адресами, усього на 4,2 млн студентів. Але цих користувачів у реальності не існувало. Коли банк це зрозумів, подав на CEO стартапу до суду. Детальніше AIN.UA розповідав цю історію раніше.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук