Волонтери запустили безкоштовний онлайн-курс базової військової підготовки

Українські волонтери запустили базовий безкоштовний онлайн-курс з військової підготовки на платформі Prometheus. Про це AIN.UA розповів один із ініціаторів курсу, дизайнер та волонтер Олег Нобр.

Зображення — Prometheus

Що це за курс

Курс під назвою «База: сучасна військова підготовка» дає основні знання на цю тему: про різні види зброї, орієнтування на місцевості, військовий зв’язок, тактичну медицину, виживання у польових умовах, тощо.

Курс містить знання і рекомендації від експертів, які мають бойовий досвід з 2014 року й дотепер. У його програмі:

  • Загальна підготовка.
  • Умови побуту.
  • Тактична підготовка.
  • Тактична медицина.
  • Звʼязок на полі бою.
  • Орієнтування.
  • Види озброєння.
  • Аеророзвідка та інші теми.

Серед експертів та викладачів курсу: розвідник-снайпер підрозділу Розвідки спеціального призначення НГУ Євгеній Юдін, позивний «Юдж»; старший сержант запасу Денис, позивний «Квебек» (був у добровольчому батальйоні у 2014-му, воював добровольцем у 2022 році, займався підготовкою особового складу); Антон Муравейник, керівник аналітичного відділу фонду «Повернись живим”; Марія Назарова, інструктор з тактичної медицини та інші військові експерти.

«Наш проект допомагає закрити одну з нагальних потреб: підняти загальний рівень знань із військової справи та підвищити якість підготовки бійців. Чому зосередилися саме на теорії? Бо з нею обʼєктивно проблеми. Саме тому виникла ідея створити цей проект: щоби кожен будь-де і будь-коли міг отримати достовірну інформацію, перевірену реальними експертами, а не тік-ток інструкторами», — розповідає Олег Нобр.

Кому він підійде

Курс розрахований на вперше мобілізованих і тих, хто підпадає під мобілізацію. Він також може бути корисним військовим, які хотіли би освіжити чи структурувати свої знання. Але обмежень в доступі немає: курс може пройти кожен, хто цікавиться військовою підготовкою.

Проходження курсу орієнтовно займе 13 годин. Усі матеріали доступні одразу, тож можна буде пройти курс у своєму темпі. Щоб успішно пройти тестові завдання після кожного модуля, потрібно надати 80% правильних відповідей.

Як записатись

Зареєструватись на курс можна на сайті Prometheus. Усі матеріали курсу доступні з 31 березня 2023 року.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук