Будь «Smart Lady» з UKRSIBBANK: бізнес та подорожі без зайвих витрат грошей і часу

Через повномасштабну війну українські підприємці стикаються з цілою низкою викликів, які було складно уявити у навіть у ковідні часи… Ще важче жінкам у бізнесі, які борються не лише з викликами часу, а ще й стереотипами, соціальною нерівністю та великою кількістю питань.

Активні підприємиці часто тримають на своїх плечах не лише сімʼю та дітей, але й економічний фронт нашої країни: забезпечують робочі місця та сплачують податки, беруть участь у важливих соціальних проектах. Щоб допомогти жінкам продовжувати активно працювати на себе, UKRSIBBANK BNP Paribas Group вивів на ринок України спеціальну пропозицію – карткове обслуговування підприємства «Smart Lady».

У цій статті розберемося, як ведеться бізнес жінкам-підприємицям та як UKRSIBBANK намагається спростити їм виклики в умовах війни. 

Гендерні стереотипи і як вони поширюються на бізнес

56% українців вважають, що нерівності між чоловіками й жінками в Україні скоріше немає. Водночас: 

  • 64% респондентів переконані, що готування їжі – жіночий обов’язок;
  • 56% вважають, що загалом хатні справи — лише жіноча робота;
  • 41% називають жіночою прерогативою також виховання дітей.

Такі результати опитування соціологічної групи «Рейтинг», яке відбулося наприкінці лютого 2021 року.

При цьому, на думку майже 70% опитаних, за заробіток грошей у парі більше відповідальний чоловік. Лише 20% зазначили, що заробляють у їхній парі обоє однаково. І тільки 13% сказали, що більше заробляє жінка. Це говорить про те, що жінкам у нашому суспільстві все ще далеко до економічної рівності з чоловіками. 

Згідно зі звітом Світового банку «Жінки, бізнес і закон 2023», який оцінює закони й нормативні акти, які впливають на економічні можливості жінок, лише 14 країн гарантують жінкам рівні з чоловіками права принаймні юридично. І Україна поки що в їхній перелік не входить. У списку зі 190 країн Україна посідає 71 місце через низькі результати в розрізі справедливості в оплаті праці (0 балів зі 100) та розподілення обов’язків батьківства (80 балів зі 100).

Як зауважили аналітики, у 2022 році глобальні темпи реформ щодо гендерної рівності на законодавчому рівні впали до мінімуму за 20 років. На їхню думку, ця «втома від реформ» є потенційною перешкодою для економічного зростання та стійкості в критичний для світової економіки час. Адже бізнес, яким керують жінки, робить такий самий внесок в розвиток економіки, як і той, яким керують чоловіки. Тож варто заохочувати жінок до активної роботи, а не пропонувати їм «традиційне жіноче щастя». 

Українські жінки, попри все, ідуть в підприємництво

У березні 2021 року, ще до повномасштабного вторгнення, фахівці YouControl проаналізували кількість відкритих бізнесів жінками й чоловіками за останні 10 років. З’ясувалося, що чоловіки майже втричі випереджають жінок у відкритті компаній: 320 000 проти 129 000. Однак поступово становище покращується: 2010 році розрив складав 40%, у 2015 – 38%, а у 2020 – вже менше 36%. 

Війна не уповільнила скорочення гендерного розриву в бізнесі. За даними Опендатабот, від початку повномасштабного вторгнення рф, в Україні зареєстрували 21 876 компаній та 177 375 ФОП. У 28% директорами новостворених бізнесів стали жінки. Але якщо дивитись саме на ФОПи, то на жінок припадає 84 916 із загальної статистики — це майже половина (48%) від усієї кількості нових бізнесів.

У 2023 році кожен другий новий ФОП відкривають жінки. Загалом, від початку року вже було зареєстровано 36 892 фопи, з них 51% або 18 776 створили жінки, звітує Опендатабот.

Натомість ситуація із жінками на чолі компаній не така позитивна. Рік у рік кількість жінок-директорів середнього та великого бізнесу зменшується. У 2021 році лише 35% бізнесів очолювали жінки. Рік повномасштабного вторгнення скоротив їх кількість до 29%. 

Які проблеми постали перед жінками у бізнесі

Багато жінок змушені були покинути свої домівки через війну. Вимушені переселенки повинні налагоджувати побут в новому місті, а часто і країні, доглядати за дітьми та рідними похилого віку – а ще й підтримувати бізнес на плаву, від якого залежить добробут не тільки їхньої родини, але й сімей їх співробітників. 

Попри стрес, жінки самотужки вправляються з релокацією своїх підприємств, вихід на нові ринки, освоєння податкового законодавства в країнах тимчасового перебування. Кожна копійка, кожна вільна від рутини хвилина, кожна нервова клітина – важливі, щоб якось вивозити цей шалений тиск.

Зекономити нерви та гроші українським підприємицям намагається UKRSIBBANK BNP Paribas Group. Спеціально для бізнесвумен в ці турбулентні часи банк запустив вигідну пропозицію – акційне карткове обслуговування підприємства «Smart Lady». За розрахунками банку, пропозиція допоможе жінкам-підприємицям зекономити близько 3000 грн, а заразом отримати безліч інших переваг. 

Сфера діяльності не має значення, пропозиція буде цікава всім фізичним особам – підприємицям. 

Переваги пакета «Smart Lady» для українських підприємиць

«Smart Lady» – це якісне фінансове обслуговування та експертиза, а також можливість до року користуватися цим безкоштовно, натомість розвивати власну справу, підтримувати економіку України.

В рамках «Smart Lady» клієнтки отримують:

  • 6 місяців безкоштовного розрахунково-касового обслуговування;
  • 12 місяців безкоштовного розрахунково-касового обслуговування першої корпоративної картки MC Corporate Contactless;
  • 6 місяців безкоштовного розрахунково-касового обслуговування у тарифному пакеті «All Inclusive De Luxe» – для власних потреб.

Для жінок, які довго перебувають закордоном, все обслуговування може здійснюватися віддалено. Кілька років тому банк розробив онлайн-додаток для підприємців UKRSIB business з онлайн-доступом до всіх сервісів. Для клієнтів, які користуються додатком, перерахування коштів за допомогою інтернет-банкінгу UKRSIB business на рахунки всередині UKRSIBBANK, як на власні, так і на рахунки інших клієнтів – безкоштовне. Також в розробці електронний POS-термінал, який буде доступний на смартфоні. 

Переваги «Smart Lady» для особистих потреб

Для жінок-підприємиць важливим питанням є увага банку не тільки до їхньої бізнес-діяльності, але й особливі пропозиції для особистих потреб. Саме тому в пакет «Smart Lady» додали картку Преміум De Luxe, яка має безліч переваг для повсякденного користування.

Преміум De Luxe – незамінна картка в подорожах. Вона забезпечує сервіс Fast Line в аеропортах, безкоштовне відвідування бізнес-зали та безкоштовне зняття готівки за кордоном. Якщо ви переконані, що гроші повинні працювати – ця пропозиція для вас і вашого капіталу.

Інші переваги:

  • Можливість додатково підключити сервіс «Онлайн менеджер» та вирішувати свої фінансові питання без візиту до відділення.
  • Накопичення балів за розрахунки карткою, які надалі можна обміняти на товари з каталогу або повернути кошти на свій рахунок.
  • Відкриття спільного рахунку для родини, замовлення додаткових карток для всіх членів сім’ї (в тому числі дітей з 6 років).
  • Безкоштовне відкриття рахунку в цінних паперах.
  • Компенсація за затримку авіарейсу, за затримку або втрату багажу.
  • Кешбек до 30% від більш ніж 200 закордонних партнерів на свою картку у разі купівлі за межами України з Mastercard.
  • Та багато інших приємних дрібниць!

Як приєднатися до «Smart Lady»

Участь в акції беруть як нові, так і чинні клієнтки банку – фізичні особи-підприємиці, які вперше відкривають рахунок за тарифним планом «Підприємець v.1».

Залишайте заявку на підключення до акції, і представники Контакт-центру відразу зв’яжуться з вами, нададуть відповіді на всі питання та запросять у найбільш зручне для клієнта відділення для оформлення документів.

Встигніть скористатись пропозицією до 31 травня 2023 року та отримайте 6 місяців безкоштовного розрахунково-касового обслуговування з безкоштовним обслуговуванням першої корпоративної картки MC Corporate Contactless на 12 місяців.

Банківська ліцензія НБУ №75 від 05.10.2011р.
Внесено до Державного реєстру банків 28.10.1991р. за №57.
АТ «УКРСИББАНК» входить у БНП Паріба Груп.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук