Співзасновник Tabasco потрапив до мовного скандалу. Агенція вже вибачилася

Співзасновник відомої рекламної агенції Tabasco Олександр Смірнов прокоментував пост новопризначеного міністра науки та освіти Оксена Лісового про мову. Його коментар викликав збурення та образу серед підприємців та клієнтів Tabasco, а сама агенція вже вибачилась. AIN.UA коротко розповідає про цей комунікаційний кейс.

  • Міністр освіти та науки Оксен Лісовий виклав пост, в якому написав, що «людина є патріотом тієї країни, мовою якої вона розмовляє зі своїми дітьми». Смірнов пошерив цей пост зі своїми зауваженнями, які й образили багатьох лідерів думок в українському Facebook.
  • Наразі пост уже видалено, але збереглися скріншоти та репости:
Скріншот Макса Нефьодова
  • Якщо коротко, в одному пості Олександр назвав Києво-Могилянську академію «Києво-дебілянською», що образило її випускників, і закинув міністрові «утиски російськомовних»: мовляв, він слідкуватиме за тим, якою мовою говорять люди в побуті (чого в пості Лісового не було).
  • Враховуючи, що одне із виправдань злочинної агресії росії проти Україну — захист російськомовного населення (а також те, що росія буквально знищила кілька українських міст разом із таким населенням), цей допис Смірнова викликав багато критики, зокрема, і серед лідерів думок в українському бізнесі. Макс Нефьодов назвав таку позицію українофобською та закликав клієнтів Tabasco, серед яких багато відомих брендів, звернути на це увагу. Олександр Колб з Promodo висловився ще різкіше. Богдан Логвиненко з Ukrainer написав, що готовий взяти на роботу співробітників агенції, щоб їм не доводилося працювати із «поїхавшим власником».
  • Смірнов згодом видалив пост, але написав інший, де виклав фото своїх нагород від Нацполіції, ЗСУ, ДССЗЗІ.
  • Тим часом агенція Tabasco з офіційної сторінки виклала свою позицію, де написала, що команда не поділяє точки зору Олександра. Втім, враховуючи коментарі під постом, така позиція не надто сприяла тому, щоб скандал вщух.

«Наголошуємо, що ця позиція була розміщена на особистій сторінці Олександра Смірнова та є його субʼєктивною позицією. Агенція не несе відповідальності за особисту думку цієї людини, висловлену не від імені агенції. Команда агенції не розділяє висловлену точку зору. Агенція підтримує становлення української мови, як невідʼємного атрибута української Незалежності».

  • Tabasco — одна із найбільших рекламних агенцій України, регулярно входить до галузевих рейтингів
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук