Українські розробники випробували новий дрон «Бумеранг»

Громадська організація «Українські Месершміти» провела випробування свого безпілотника «Бумеранг» для постачання Збройним силам України. Як повідомляє «Фокус», «Бумеранг» може провести 65 хвилин у повітрі, рухаючись зі швидкістю понад 65 км/год та забезпечуючи зв’язок на відстані до 15 кілометрів від наземної станції керування.

Фото БПЛА «Бумеранг». Джерело: «Українські Месершміти»
  • Громадська організація «Українські Месершміти» об’єднує волонтерів, інженерів та розробників БПЛА, які прагнуть налагодити масове виробництво розвідувальних дронів в Україні. Під час війни організація дійшла висновку, що наявні рішення не задовольняють всі потреби військових, а тому почала роботу над власними літальними апаратами.
  • Найбільш вдалою моделлю вони вважають «Бумеранг» — невеликий безпілотник з нерухомим стрілоподібним крилом. «Бумеранг» може провести 65 хвилин у повітрі, рухаючись зі швидкістю понад 65 км/год та забезпечуючи зв’язок на відстані до 15 кілометрів від наземної станції керування з постійною передачею відео оператору.
  • Ціна одного комплексу складає $6000, до нього входять 2 літаки та наземна станція керування. Наразі інженери можуть збирати 6 дронів за місяць, але планують розширити виробництво до 20 одиниць.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук