Кабмін закріпив право вручати повістки незалежно від місця приписки, але це нічого не змінить

Кабмін затвердив зміни до положення про територіальні центри комплектування. Як повідомляє «Бабель», зміни дозволить військкоматам видавати повістки військовозобовʼязаним незалежно від їхнього місця перебування на обліку.  Проте й раніше не було заборони на такі дії, тож військкомати як видавали повістки, так і продовжать їх видавати незалежно від обліку.

  • Уряд змінив свою ж постанову № 154 від 23 лютого 2022 року, чим закріпив право центрів комплектування вручати повістки незалежно від місця приписки.
  • Тепер кінець 11 абзацу 9 пункту викладений в такій редакції: «[Центри комплектування призивають] на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період (незалежно від місця їх перебування на військовому обліку)». У кінці пункту додали уточнення, якого раніше не було.
  •  Тобто тепер людина, яка приписана до військкомату Львова, може отримати повістку в Києві або іншому місті України, де її на вулиці зустріне представник місцевого військкомату.
  • Проте насправді в попередній редакції положення про територіальні центри військкоматам і так не заборонялося вручати повістки тим військовозобовʼязаним, які не були до них приписані. Тож на практиці нічого не зміниться.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук