Як відкликати КЕП «ПриватБанку» і коли це потрібно зробити (інструкція для ФОП)

Один з найпоширеніших способів користуватися держпослугами та здавати податкову звітність онлайн для ФОП – це кваліфікований електронний підпис (КЕП) «ПриватБанку». Він генерується в «Приват24» за лічені хвилини. Щоб ним скористатися, достатньо мати файл та знати від нього пароль.

«ПриватБанк» дозволяє генерувати будь-яку кількість КЕП. І тут виникає нюанс. Трапляються випадки, коли ФОП необхідно відкликати старий КЕП. Про них розповідає податковий консультант Олександр Зарайський.

«Іноді буває так, що ФОП губить файл ключа або забуває пароль від нього. Після такої прикрості він не може надавати свою звітність в електронному вигляді, навіть якщо створить у «Приват24» новий ключ. Адже попри те, що ФОП створив новий ключ, старий продовжує діяти (термін дії ключа «ПриватБанку» 1 рік), тож для того щоб мати змогу підписувати звіти новим ключем, старий необхідно відкликати», – пише Зарайський.

Він також розповів, як це зробити. AIN.UA публікує покрокову інструкцію.

Як відкликати старий КЕП «ПриватБанку»

  • Авторизуйтеся з допомогою логіну/пароля чи просканувавши QR-код у вашому мобільному додатку «Приват24».
  • Оберіть зі списку потрібний ключ та натисніть «Відкликати».
  • Підтвердіть своє рішення. Це можна зробити з допомогою SmartID – просканувавши QR-код, який зʼявиться на екрані з-допомогою мобільного додатку «Приват24».
  • Тепер можна згенерувати новий КЕП і продовжувати надавати звітність онлайн. Про те, як це зробити, ми писали раніше.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук