Що дає PC Game Pass та як ним користуватися в Україні?

11 квітня 2023 року компанія Microsoft оголосила про повноцінний запуск свого сервісу PC Game Pass у 40 нових країнах, зокрема, і в Україні. Підписка дає доступ до сотень ігор від Microsoft та інших видавців, що належать цій компанії або співпрацюють з нею. В цьому матеріалі редакція AIN.UA розповідає, як працює PC Game Pass, до яких ігор він надає доступ та як оформити підписку в Україні.

Що дає PC Game Pass?

Game Pass — це ігрова підписка Xbox, яка дає користувачеві повний доступ до десятків ігор за щомісячну плату. Завдяки підписці користувачі Game Pass можуть безкоштовно грати в ігри від Microsoft та інших видавців, що належать цій компанії або співпрацюють з нею (а це Bethesda Game Studios, Electronic Arts, Obsidian, Playground Games, id Software, Arkane, MachineGames та десятки інших).

PC Game Pass в Україні коштує 190 гривень на місяць та надає доступ до більш ніж 100 ігор, включно з Fallout, The Elder Scrolls, Starfield, The Outer Worlds, Fallout: New Vegas, Avowed, Forza Horizon, Fable 4, серією DOOM, Dishonored, Prey, Deathloop, Wolfenstein, Minecraft та багатьох інших.

Крім того, PC Game Pass включає каталог EA Play без додаткової оплати. Завдяки EA Play учасники отримують доступ до колекції найпопулярніших ігор EA: It Takes Two, серії Star Wars, серії FIFA, серії Battlefield.

Як почати користуватися підпискою?

Щоб початки користуватися підпискою PC Game Pass потрібно:

  • Мати акаунт Microsoft. Перевірити його наявність або створити новий можна за посиланням;
  • Зверніть увагу, що регіон вашого акаунту має бути саме Україна. Інакше ви побачите не українські ціни (190 гривень), а європейські або американські ($10) Змінити регіон можна за цим посиланням в розділі «Відомості профілю», «Країна або регіон»;
  • Після цього перейти на сторінку Game Pass за посиланням, увійти у свій акаунт Microsoft та натиснути «Приєднатися зараз». Новим підписникам обіцяють знижки на перші три місяці користування сервісом, у випадку українських геймерів це — три місяці за 26,99 грн. 
  • Підписка автоматично продовжується за вартістю 190,00 ₴ на місяць, доки не буде скасована через обліковий запис Microsoft. Зробити це можна за посиланням, в розділі «Служби та передплати».
  • Після цього вам потрібно завантажити на свій комп’ютер додаток Xbox, який власне й буде ігровим центром, де ви будете обирати, завантажувати й запускати ігри. Завантажити його можна з офіційного Microsoft Store за посиланням.
  • Залишиться лише зайти у свій акаунт через додаток Xbox (синхронізація відбудеться автоматично, якщо на пристрої вже використовується цей обліковий запис) і завантажити будь-яку з доступних ігор

Які ще підписки від Microsoft ми чекаємо?

Крім PC Game Pass, який вже запустився в Україні, Microsoft має ще два варіанти підписки: Xbox Game Pass for Console та Xbox Game Pass Ultimate. Xbox Game Pass for Console — це фактично прямий відповідник комп’ютерної підписки, проте для консолей Xbox й без інтеграції каталогу EA Play.

А от Xbox Game Pass Ultimate — це загальна ультимативна підписка, що дає можливість грати як на ПК, так і на консолі чи через сервіси хмарного геймінгу від Microsoft. Вона також включає Xbox Live Gold та каталог EA Play як для всіх доступних пристроїв.

Найімовірніше, ці варіанти підписки поки недоступні через те, що Xbox так офіційно й не з’явився на українському ринку. А раз немає (офіційних) консолей, то немає й кому продавати підписку для них. На практиці гравці з України можуть купити консоль, але не можуть зареєструвати акаунт у своєму регіоні, для цього обирають інші країни.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук