Українські хакери зламали пошту російського шпигуна-офіцера ГРУ, якого шукає ФБР

Українські хактивісти з групи «Кібер Спротив» зламали доступ до пошти російського офіцера ГРУ, шпигуна і куратора російського хакерського угрупування: APT 28 або ж Fancy Bear, Сєргєя Моргачова. Він перебуває у розшуку в США за підозрою у втручанні у президентські вибори 2016 року.

https://twitter.com/AnonOpsUnited/status/1645884302457020417
  • Про злам доступу до пошти Моргачова «Кібер Спротив» повідомив у Telegram 10 квітня, а наступного дня вже виклав частину файлів для усіх, лінками на приватні папки Mail.ru. Користувачам пропонують шукати там фото та відео військової техніки, а також інші дані, які можуть бути корисними для української армії, а також попереджають використовувати VPN та антивіруси.
  • Моргачов — один із міжнародно визнаних російських кіберзлочинців. Наприклад, у судових документах від 2018 року його та ще групу росіян звинувачують у спробі втрутитись у президентські вибори в США у 2016 році, у викраданні та підробці документів, а також у відмиванні коштів.
  • Він також оголошений в розшук на сайті ФБР. На сайті відомства його національність вказано як «українську», але він все життя працює на російську розвідку та служить у ГРУ Генштабу РФ.
Зображення з сайту ФБР
  • Він є куратором найвідомішого російського хакерського угруповання APT 28 (також відомого в ЗМІ як — Fancy Bear, Pawn Storm), яке у 2016 році зламало сервери Демократичної партії США, і яке фігурує ледь не в кожному розслідуванні про кіберзлочинність.
  • Завдяки зламу хакери отримали доступ до особистих даних та документів Моргачова, зокрема, до сканів його документів та документів пов’язаних із ним осіб, документів на машину та квартиру.
  • Завдяки доступу до акаунту Моргачова на AliExpress хакери також замовили йому сувенірів із символікою ФБР та секс-іграшок.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук