В першому кварталі 2023 року венчурне інвестування в криптостартапи впало на 80%

Глобальне венчурне фінансування для компаній, пов’язаних з криптовалютою, досягло найнижчого рівня за два роки. Як повідомляє Bloomberg, з посиланням на дані PitchBook, глобальне фінансування впало до $2,4 млрд в першому кварталі 2023 року, що на 80% менше від торішніх показників.

  • Згідно з даними дослідницької компанії PitchBook, приватне фінансування криптостартапів у першому кварталі цього року впало до найнижчого рівня з 2020 року.  
  • Глобальне фінансування венчурного капіталу для галузі впало до $2,4 млрд у першому кварталі 2023, що на 80% менше від історичного максимуму в $12,3 млрд за той самий період минулого, 2022 року. 
  • Падіння «не є сюрпризом», сказав криптоаналітик PitchBook Роберт Лі, який зазначив, що венчурне інвестування скоротилося  загалом  цього року. Окрім зростання процентних ставок, у першому кварталі також відбулося падіння Silicon Valley Bank, банку, на який сильно розраховували венчурні інвестори. 
  • Ще однією причиною став крах і банкрутство криптовалютної біржі FTX, які допомогли уповільнити темпи раундів фінансування та підсилили потребу в належній перевірці. Замість того, щоб поспішати з угодами, венчурні інвестори проводять місяці досліджень і ставлять засновникам додаткові запитання, перш ніж вирішити, чи підтримувати стартап.
  • Попри масштаби спаду, дані PitchBook містять хороші новини для криптостартапів. Якщо порівнювати місяці, а не квартали, то венчурні інвестиції в криптовалюту фактично зросли в лютому та березні, а це означає, що найгірший період вже позаду.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук