Xiaomi в Україні внесли до списку спонсорів війни

13 квітня 2023 року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло китайську компанію Xiaomi Corporation до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це йдеться на офіційному сайті НАЗК.

  • Xiaomi у багатьох рейтингах вендорів смартфонів входить до топ-5 лідерів: зокрема, за даними Counterpoint, за останній квартал 2022 року Xiaomi була у трійці лідерів, разом із Samsung та Apple.
  • Компанія виробляє широкий асортимент побутової техніки та електроніки: планшети, смартгодинники, електросамокати, електровелосипеди, роботи-пилососи; зокрема, під час блекаутів кінця 2022 року в Україні були популярні її павербанки.
  • До списку спонсорів війни її внесли через те, що компанія не просто продовжила свою роботу в рф після повномасштабного вторгнення, але й досі залишається лідером з продажів смартфонів в державі-терористі.

«Поки росіяни бомбили мирні українські міста, Xiaomi встигла збільшити поставки в рф на 39% у III кварталі 2022 року порівняно з попереднім. За офіційним даними, у 2021 році російський підрозділ Xiaomi отримав виручку на $202 млн. Це величезні кошти, з яких сплачуються не менш серйозні суми податків. Потім за рахунок цих самих податків утримується й російська армія, яка сьогодні вбиває українців», — йдеться у повідомленні комісії.

  • За даними НАЗК, російський ринок для компанії є важливим, через це вона не говорила про плани полишити його, хоча з березня 2022 року і припинила там маркетинг-активності.
  • За даними KSE Institute, вихід Samsung і Apple склав вигідну ситуацію для комерційної діяльності в росії Xiaomi та двох інших її брендів, Redmi і Poco. У липні 2022 року їхня частка на російському ринку смартфонів досягла 42%, тоді як у лютому 2022 року вона була близькою до показників Samsung.
  • Також Xiaomi зараз відновлює набір персоналу до своїх російських офісів та оголосила про старт продажів флагманських смартфонів. Це, підкреслюють у НАЗК, свідчить про бажання компанії відновити повноцінну роботу в росії.
  • В Україні цей бренд — серед лідерів по багатьом напрямам. Окрім полиць магазинів, у нього є і монобрендова мережа та офіційний сайт. За даними Rakuten Viber за лютий 2023 року, бренди Xiaomi — на першому та четвертому місці по популярності серед українських користувачів (також в лідерах — Samsung та Apple). А найпопулярніші моделі Xiaomi-смартфонів в Україні: Redmi 9A, Redmi 9C та Redmi 9.
  • AIN.UA звернувся до пресслужби Xiaomi, а також до магазинів, які мають в асортименті цей бренд, за коментарем про те, як рішення НАЗК вплине на його присутність, а також на його поточних користувачів.
  • У мережі «Алло» AIN.UA повідомили таке:

«Бренд Xiaomi — дуже популярний в Україні, останніми роками він став по-справжньому народним брендом. На даний момент ми вивчаємо ситуацію і діятимемо відповідно до законів України».

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук