Зеленський продовжив санкції проти «Яндекс», «ВКонтакте», «Рамблер» та інших

Президент України Володимир Зеленський підписав нові санкції РНБО. У списку — 438 фізичних та 254 юридичних осіб. Про це повідомляється на сайті президента.

  • Цього разу російських науковців та підприємців, велика кількість компаній з ІТ-сектора.
  • Так, у список знову потрапила компанія «Яндекс», діяльність якої в Україні зупинили ще у 2017 році. Санкції продовжено на 10 років.
  • Також у списку є компанія VK, яка колись була відома в Україні як соціальна мережа «ВКонтакте». Наразі в самій компанії називають себе холдингом, але що він пропонує користувачів з рф не дуже зрозуміло: самі ж російські агентства стверджують, що аудиторії там немає. Санкції наклали на 10 років.
  • У списку є і колись велика компанія «Рамблер». Також згадані десятки компаній, які займаються науковою діяльністю чи виробляють електроніку.

Згідно санкцій, на всі згадані у списку компанії накладається блокування активів, заборона ведення діяльності, ануляція ліцензій та дозволів тощо.

Для «Яндексу» та VK це не перше блокування. Спочатку Петро Порошенко заблокували у 2017 році, згодом продовжили дію санкцій у 2019 році. Загалом у 2017 році санкції були накладені на 81 одну компанію з сфери ІТ.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук