МКЧХ закликав дотримуватися правил ведення війни на прикладі російської гри Escape from Tarkov

Міжнародний комітет Червоного Хреста запустив кампанію Play by the Rules, в рамках якої закликав геймерів з усього світу грати у шутери від першої особи за правилами війни, щоб у такий спосіб продемонструвати — «навіть у війни є правила». Для просування кампанії МКЧХ запросив ігрових блогерів провести на Twitch стріми, у яких вони мали показати, яких правил слід дотримуватися на війні та як. Серед ігор, які обрав Комітет, була Escape from Tarkov — шутер, розроблений російською студією Battlestate Games.

AIN.UA розповідає більше про те, у чому суть кампанії Play by the Rules та чому вона вкотре змушує сумніватися в ефективності та доцільного існування МКЧХ.

Про що кампанія Play by the Rules

Серед усіх можливих способів захисту людей на полях битв і у зоні бойових дій у реальному житті Міжнародний комітет Червоного Хреста вирішив розпочати кампанію, спрямовану на боротьбу з насильством проти військовополонених, цивільних осіб та інфраструктури за допомогою ігор.

«Щодня люди грають в ігри, які показують зони конфлікту, прямо зі свого дивана. Але зараз збройні конфлікти поширені як ніколи. І для людей, які страждають від їх наслідків, цей конфлікт — не гра. Він руйнує життя та залишає міста спустошеними. Тому ми закликаємо вас грати у шутери від першої особи за справжніми правилами війни, щоб показати всім, що навіть у війнах є правила — правила, які захищають людство на полях битв у реальному життя»,

йдеться на сайті кампанії.

МКЧХ пише про чотири правила ведення війни, яких закликав дотримуватися геймерів, що приєднаються до кампанії:

Скріншот: AIN.UA

У рамках кампанії МКЧХ запросив FPS-стрімерів на Twitch показати, що означає грати за цими чотирма правилами війни на прикладі таких ігор, як PubG Battlegrounds, Rainbow 6 Siege, Fortnite, Call of Duty: Warzone і Escape from Tarkov. Остання — гра російського виробництва, у якій розробники вирішили недолуго пожартувати над Збройними силами України. Детальні про це AIN.UA писав раніше:

Чому це важливо

Замість того, щоб займатися розв’язанням проблем реального світу, Міжнародний комітет Червоного Хреста продовжує грати в ігри — тепер буквально. Але і тут не обійшлося без російського контексту — для стріму обрали шутер, розроблений російською студією Battlestate Games. Складається враження, що МКЧХ зацікавлений лише у тому, щоб поширювати російську пропаганду, ігноруючи реальні воєнні злочини, скоєні російськими окупантами на території України, у тому числі проти мирного населення нашої країни.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук