Скільки заробляють геймдев-спеціалісти в Польщі, Румунії, Туреччині та Україні

Рекрутингова платформа Skillsearch опублікувала результати дослідження про зарплати та задоволенність умовами працівників гейм-індустрії та сфери інтерактивних технологій. У дослідженні зокрема є зріз по Східній Європі і окремо по Україні у порівнянні з Польщею, Румунією та Туреччиною. AIN.UA вибрав найцікавіше.

Зарплати

Зарплати в євро за рік в Україні досягають 60 000 (для топів). Цікаво, що у спеціалістів рівня міддл та синіор різниця мінімальна. В інших країнах регіону розрив зарплат міддлів та сеніорів складає приблизно від 10 000 євро до 25 000 євро на рік.

Найвищі зарплати у продакт-менеджерів та лідів, серед синіорів найбільше отримують програмісти. При цьому, якщо дивитися на гендерне розподілення, то жінки досі отримують вдвічі менші зарплати, ніж чоловіки.

Загалом зарплати у Східній Європі – серед найнижчих у світі. Нижче – тільки в Африці. Середня річна зарплата в країнах Азії вже перевищує 50 000 фунтів на рік (56 000+ євро), у той час як в Східній Європі до цього показника компенсації ще помітно не дотягують.

Вдоволеність умовами праці

Найбільше роботу шукають джуніор-спеціалісти. Цікаво, що у розрізі по регіонам, до пошуку нової роботи більш за все відкриті в Туреччині та Румунії. В Україні кількість тих, хто шукає нову роботу, не шукає її, та тих, хто поки що розмірковує над цим – приблизно порівну. Найменше спеціалістів в активному пошуку – у Польщі.

Серед респондентів зі Східної Європи найбільш важливим аспектом лишається зарплатня. На другому місці баланс життя-робота, а на третьому – корпоративна культура. Найрідше за все спеціалісти згадували бенефіти.

76% опитаних в регіоні розглядають пошук нової роботи в 2023 році. Основна причина – покращення компенсації у звʼязку з загальносвітовою тенденцію до подорожчання життя.

62% всіх респондентів зазначають, що їх компанії ніяк не реагують на подорожчання життя. Через це перед співробітниками стає вибір: просити підвищення зарплатні, переїзд в іншу країну, де ціни нижчі, або ж пошук нової роботи з кращими умовами.

4-денний робочий день

7% респондентів вже працюють 4 дні на тиждень. А 80% опитаних з оптимізмом оцінюють таку можливість.

Більшість респондентів вважають, що скорочення робочого тижня призводить лише до позитивних результатів у продуктивності праці та лояльності до роботодавців.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук