Apple вже створила систему, що не дасть встановлювати сторонні додатки поза країнами ЄС

Apple додала в iOS 16.2 службу під кодовою назвою countryd. Як повідомляє 9to5mac, вона потрібна, для блокування програм та функцій iPhone за місцем розташування смартфона (незалежно від вибраного в налаштуваннях регіону).

Скоріш за все це потрібно для того, щоб альтернативні магазини застосунків і встановлення сторонніх додатків, які Apple планує запустити вже в iOS 17, працювали виключно на території Європейського союзу, проте не в інших країнах.

  • Наразі Apple використовує методи жорсткого кодування, щоб обмежити функції iOS у певних країнах. Це означає, що більшість обмежень просто прив’язані до регіону пристрою, який користувач сам вказує в налаштуваннях або до країни продажу пристрою. Але компанія працює над новим, розумнішим способом точного визначення місцеперебування користувача.
  • Нова система під внутрішньою назвою countryd була тихцем додана в iOS 16.2, але поки що активно не використовується. Вона поєднує численні дані, такі як поточне місцеперебування від системи GPS, код країни з маршрутизатора Wi-Fi та інформацію, отриману з SIM-карти, щоб точно визначити країну, у якій перебуває користувач.
  • Завдяки такій точній інформації користувачам стане важче обійти обмеження. Але водночас пристрою легше автоматично перелаштовуватись на нові регіональні стандарти, коли власник подорожує в інший регіон. Код, який бачив 9to5Mac, явно вказує, що ця система розроблена для встановлення обмежень, визначених державними регуляторами.
  • Ще в грудні 2022 року стало відомо, що Apple планує вперше дозволити завантаження сторонніх додатків на iOS через тиск з боку Європейського Союзу. Apple все ще планує дозволити стороннє завантаження з iOS 17, але тепер ми знаємо, що ця функція буде доступна лише в Європі. Завдяки новій системі countryd Apple зможе легко визначити, чи використовується пристрій у країні ЄС, щоб дозволити стороннє завантаження.
  • Звичайно, якщо інші країни також змусять Apple дозволити стороннє завантаження, просте оновлення системи countryd має включити цю функцію в інших регіонах. Але отримати можливість стороннього завантаження в інших регіонах буде не так просто. Недостатньо буде змінити налаштування системи або навіть купити iPhone в Європі для використання в Україні, наприклад.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук