IBM вже призупинила найм на посади, які може замінити штучний інтелект

Виконавчий директор IBM Арвінд Крішна заявив, що компанія планує призупинити наймання на посади, які, на її думку, можуть бути замінені штучним інтелектом у найближчі роки. Як повідомляє Bloomberg, це приблизно 7800 робочих місць.

  • Арвінд Крішна сказав в інтерв’ю, що найм у бек-офісах, таких як кадрові ресурси, буде призупинено або сповільнено. За словами Крішни, загальна кількість посад, не пов’язаних з клієнтами, складає приблизно 26 000 працівників. «Я легко уявляю, як 30% цього штату буде замінено штучним інтелектом та автоматизацією протягом п’яти років», — додав виконавчий директор.
  • Це означало б втрату приблизно 7800 робочих місць. Частина будь-якого скорочення включатиме не заміну посад, звільнених через вибуття, сказав представник IBM.
  • Оскільки інструменти штучного інтелекту захоплюють уяву громадськості своєю здатністю автоматизувати обслуговування клієнтів, писати текст і генерувати код, багато спостерігачів стурбовані їхнім потенціалом підривати ринок праці. І Крішни демонструє одну з радикальних стратегій щодо співробітників, оголошених у відповідь на швидкий розвиток технологій.
  • За словами Крішни, більш приземлені завдання, такі як надання листів з підтвердженням працевлаштування або переміщення співробітників між відділами, будуть повністю автоматизовані. При цьому він додав, що деякі функції HR, такі як оцінка складу співробітників та їх продуктивності, ймовірно, не будуть замінені протягом наступного десятиліття. 
  • На цей час в IBM працює близько 260 000 співробітників, і вони продовжують наймати працівників для розробки програмного забезпечення та роботи з клієнтами.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук