На ЗНО-онлайн запустили тренувальні тести до НМТ з української, історії та математики

На сайті ЗНО-Онлайн запустили тренувальні тести для підготовки до національного мультипредметного тесту (НМТ). Кожен охочий може пройти тест, що включає в себе завдання з української мови, математики та історії України. На сайті представлено по сім тренувальних варіантів з кожного предметного блоку.

  • Національний мультипредметний тест — форма проведення вступного випробування на бакалаврат для здобуття вищої освіти в Україні, введена у 2022 році через повномасштабне російське вторгнення в Україну. НМТ тимчасово замінив традиційні вступні випробування у форматі ЗНО.
  • Сайт ЗНО онлайн створений українським освітнім інтернет-ресурсом Освіта.ua. На ньому можна підготуватися до ЗНО, а тепер і до НМТ у форматі проходження тестів, аналогічних до реальних. У розділі запропоновані 7 варіантів мультитестів для підготовки. Під кожним завданням є посилання на опис правильного виконання завдання та схему його оцінювання.
  • Після проходження тесту можна подивитися правильні відповіді та коментарі-підказки щодо тих завдань, які викликали труднощі. В результаті ви можете отримати і тестовий, і рейтинговий бал для розуміння рівня власної підготовки.

За наказом МОН у 2023 році НМТ-тестування проходитиме у дві сесії: основна: 5 червня – 23 червня; додаткова: 11–24 липня. Реєстрація на НМТ розпочалася 3 квітня і триватиме до 3 травня 2023 року.

У 2023 році абітурієнти зможуть подати до двадцяти заяв у сукупності, з яких не більше п’яти заяв на бюджет. Для вступу на безкоштовну форму навчання чи для переведення туди вступник має набрати не менше, ніж 130 балів.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук