10 найбільших угод у регіоні Центрально-Східної Європи за квітень

Команда AIN.Capital активно слідкує та писати про те, що відбувається та як розвивається tech-сцена Центрально-Східної Європи. Щомісяця редакція англомовного видання збирає інформацію про найбільші угоди, у яких брали участь стартапи та фонди країн регіону. У свіжій добірці — 10 квітневих інвестицій.

Стартапи

Країна: Литва

Інвестори: Fasanara Capital

SME Finance — це фінтех-маркетплейс, що дозволяє малим та середнім підприємствам отримати різні варіанти фінансування: традиційні кредити для бізнесу, фінансування на основі прибутку, чи знайти для себе інші оптимальні фінансові рішення.

Країна: Латвія

Інвестори: European Innovation Council Accelerator

Заснована у 2009, Naco Technologies займається розробкою, виготовленням та постачанням технології нанопокриття клієнтам у всьому світі. Її використовують в автомобільній, аерокосмічній промисловості та виробництві мікросхем.

Країна: Британія та Словакія

Інвестори: BlueYard Capital, Y Combinator, Amino Collective, Civilization Ventures, Recode Health Ventures, ZAKA VC

Sensible Biotechnologies — це біотех, продуктом якого є платформа для виробництва високоякісної мРНК, що буде використовуватися у розробці терапевтичних засобів та вакцин.

Країна: Болгарія

Інвестор: шведська компанія NOTE

Це угода M&A, в рамках якою шведський виробник електроніки NOTE придбав болгарську компанію ATM Electronics, що спеціалізується на складанні електронних друкованих схем.

Країна: Польща

Інвестори: продаж 1,637,000 акцій

Вроцлавська компанія Genomtec працює в галузі клінічної діагностики. Її продукт — Genomtec ID дозволяє проводити діагностику у закладі надання медичної допомоги без необхідності складного та тривалого лабораторного процесу.

  • Elmo, €2,6 млн

Країна: Естонія

Інвестори: Highgoal Capital Management, FlyCap, Barolo Invest, SAGGIS

Компанія Elmo надає послуги короткострокової оренди електромобілів, безконтактно дистанційно доставляючи авто клієнту. На сьогодні у Elmo понад 16 000 клієнтів та 140 машин в автопарку.

Фонди

Країна: Польща

Стартап: проект GraftFlow

Команда проекту GraftFlow займається розробкою, виготовленням та випробуванням стент-графтів нового покоління, покритих полімерним композитним матеріалом з високою біосумісністю.

Країна: Польща

Стартап: американський Hydrosat

OTB Ventures — один із найбільш активних фондів у регіоні ЦСЄ, що має під управління понад $300 млн. Його фокус — космічні технології, штучний інтелект та автоматизація, фінтех та кібербезпека. Hydrosat працює з супутниковими даними та аналітикою.

Країна: Польща

Стартап: лондонський MetaGravity

Market One Capital — це польський фонд, що інвестує переважно у маркетплейси та SaaS-стартапи на ранніх стадіях розвитку. MetaGravity займається розробкою інфраструктури, що необхідна для підтримки ігор у метавсесвіті.

Країна: Польща

Стартап: швейцарський UniSieve

Варшавський Ciech Ventures — це CVC-крило міжнародної хімічної групи Ciech, міжнародної хімічної групи. Компанія підтримує стартапи, які розробляють рішення, пов’язані, зокрема, з інноваціями в хімії, клінтехом та циркулярною економікою, сільським господарством.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук