Засновник Zakaz.ua запустив новий стартап, залучив під нього $4,6 млн

Український серійний підприємець Єгор Анчишкін запустив новий стартап під назвою Instock, він отримав seed-раунд у розмірі $4,6 млн. Анчишкін розповів AIN.UA деталі про проект.

Зображення: Instock
  • Роботу над Instock команда почала ще 2020 року, але у травні 2023 року оголосила про публічний запуск.
  • Проект залучив $3 млн від фондів One Way Ventures, Lux Capital та Commerce VC, а також $1,6 млн від бізнес-ангелів.
  • Стартап працює над рішенням Robotics-as-a-Service (RaaS) для ecommerce-клієнтів. Це — роботизований сервіс для складів та роботи із замовленнями, як він працює, можна подивитись на відео.

«Менше ніж 20% складів і менше ніж 1% магазинів мають автоматизацію/роботів. Роботи дорогі і важкі в підтримці. Ми розробляємо роботів для e-сommerce які мають бути в експлуатації не складніше роботів-пилососів», — пояснює Єгор.

  • Cтартап працює в США, але велика частина команди розробки від початку працює в Україні. Його продукт розрахований першочергово на ритейл та 3PL компанії (тобто ті, хто збирають ecommerce-замовлення). «Ми орієнтуємось на інсталяції меншого розміру, де колеги по автоматизації не можуть інсталювати свої системи», — пояснює Анчишкін.
  • Єгор Анчишкін до Instock вже запускав кілька компаній. Один із його відомих проектів — український сервіс доставки продуктів із супермаркетів Zakaz.ua (підприємець на даний момент уже вийшов із цього проекту). А його першу компанію, Viewdle, ще 2012 року купила Google.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук