Італійське містечко заплалить по €5000 тим, хто туди переїде

Італійське містечко Петралія-Сопрана заплалить €5000 тим, хто переїде туди жити. Про це повідомляє Euronews.

  • Поселення розташоване на південний схід від Палермо і вважається одним із наймальовничіших в Італії. Петралія-Сопрана знаходиться на високому хребті з видом на вулканічну гору Етна, однак вже кілька десятиліть страждає від депопуляції. На сьогодні в ньому проживає 2992 людини.
  • Міська влада сподівається, що програма допоможе залучити нових мешканців. Для претендентів в місті доступно 50 покинутих будинків.
  • Гранти пропонуються людям чи сімʼям, що переїдуть в місто. Для участі необхідно придбати і за потреби відреставрувати один з покинутих будинків.
  • Подати заявку на придбання житла потрібно до 10 травня 2023 року. ля цього потрібно звернутись безпосередньо до міської ради.
  • Петралія-Сопрана – не єдине місто, яке намагається побороти відтік населення грантовими програмами. Раніше зі схожою пропозицією виступила влада Презичче-Акваріка регіону Апулії. Людям, які куплять там житло для переїзду, пропонували €30 000.

Чому черга не стоїть?

В сільській місцевості Італії є тисячі таких маленьких містечок, населення яких скорочується через брак роботи, особливо для молоді. Разом з тим пропозиції про купівлю житла (подекуди будинок в такому селі можна придбати з аукціону за €1) лише на перший погляд виглядають привабливими. Щоб привести давно спустіле житло до ладу, не порушуючи місцеві закони, потрібно вкласти десятки тисяч євро – грантові програми, що пропонуються, покривають витрати на ремонт лише частково.

І хоча брати в них участь можуть не лише італійці, а всі охочі, у тому числі українці, купівля нерухомості не гарантує отримання громадянства. Детальніше про зворотну сторону медалі таких інвестицій, розповідав портал Dovkola.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук