Український регтех-проєкт AML.point став учасником програми Mastercard Start Path Ukraine

Регтех-рішення AML.point від компанії AI Fintech увійшло до п’ятірки проєктів, які отримають менторську підтримку і грошовий грант у $10 000 в рамках програми Mastercard Start Path Ukraine. Стартап-проєкт дозволяє автоматизувати процеси фінмоніторингу в компанії та враховує всі актуальні вимоги законодавства.

В одному інтерфейсі AML.Point можна вести облік контрагентів, аналізувати фінансові операції та формувати звіти за стандартами НБУ. Функціональність рішення також передбачає автоматичну перевірку контрагентів за санкційними списками, реєстром публічних осіб, переліком осіб, пов’язаних зі здійсненням терористичної діяльності або стосовно яких застосовано міжнародні санкції, оцінку ступеня ризиковості клієнта. Готове рішення легко інтегрується з іншими CRM-системами, постійно оновлюється та адаптується до змін в законодавстві. 

Програма Start Path Ukraine розроблена Mastercard спеціально для українських фінтех-компаній. Її мета — надати стартапам можливість зростати й сприяти відновленню економіки України. Програма реалізується за підтримки Національного Банку України та Міністерства цифрової трансформації України. 

«Наша мета — розвинути рішення AML.point до рівня універсальної CRM-системи для ефективної боротьби з відмиванням незаконних коштів в Україні. Така система дасть можливість кожному свідомому бізнесу перейти від дотримання законів та правил «на папері» до реального виконання вимог міжнародних стандартів. Переконані, високий рівень експертизи фахівців Mastercard та наш досвід у фінмоніторингу дозволить створити ще більше можливостей для прозорого ведення бізнесу, а отже, знизити рівень корупції та усунути основні ризики у сфері протидії легалізації незаконних коштів», — розповідає CEO AML.point Оксана Губіна.

З усіх заявок на участь у програмі Start Path Ukraine в Mastercard відібрали п’ять українських фінтехів. Обирали найбільш інноваційні, актуальні для України рішення з перспективою масштабування та позитивного впливу на економіку держави. Окрім AML.point до цього переліку увійшли проєкти Electronic KYC, Neofin, RemOnline та Zhabka. Усі вони отримують доступ до ресурсів, менторського супроводу і можливостей нетворкінгу з експертами. Крім того, кожен зі стартапів-учасників програми отримає грант у 10 000 доларів США.

Про програму Mastercard Start Path 

Mastercard Start Path Ukraine є продовженням глобальної програми Mastercard Start Path, яка включає численні програми, розроблені для стартапів, що працюють у сфері цифрових активів, відкритого банкінгу, малого бізнесу та інших. 

Заснована у 2014 році, програма Start Path налагодила контакт з понад 10 000 стартапів з усього світу та залучила понад 350 стартапів із 42 країн. Наразі ці компанії виходять на публічні ринки, стають «єдинорогами» та укладають тривалі комерційні контракти з компанією Mastercard та її клієнтами.

Про компанію AI Fintech

AI Fintech — українська компанія, яка пропонує програмні рішення для учасників фінансових ринків. Основний напрям її діяльності — розробка фінансово-технічних продуктів для компаній, що працюють у сфері платежів. AI Fintech внесено до Реєстру платіжних систем, учасників та операторів послуг платіжної інфраструктури НБУ.

Компанія має сертифікати ДСТУ ISO/IEC 27001:2015 та PCI DSS, щорічно проходить аудити міжнародних платіжних систем. 

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук