В «Дію» додали послугу «єВідновлення». Банки вже створили спеціальні картки для отримання допомоги

Читати на RU

В Україні запустили державну програму допомоги у відновленні житла «єВідновлення». Як повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федорів, щоб отримати кошти на ремонт пошкодженого житла достатньо подати заявку в застосунку «Дія» та створити спеціальну карту в одному з банків, що підтримують програму.

Хто може отримати державну допомогу?

Кошти надаються, якщо житло:

  • Пошкоджене через бойові дії після 24 лютого 2022;
  • Розміщене на неокупованій території;
  • Підлягає відновленню (за результатами оцінки було визнано, що його можливо відновити);
  • Не було відремонтоване самостійно (допомога доступна, якщо власник ще не зробив ремонт за власний кошт).

«На першому етапі послуги «єВідновлення» допомогу отримають люди, чиї будинки потребують косметичного ремонту. Наприклад, ваше житло придатне для життя, але треба замінити вікна, двері, відремонтувати дах тощо. Пріоритет мають учасники бойових дій, мобілізовані, сім’ї загиблих військових, люди з інвалідністю І та ІІ груп і багатодітні родини. Максимальна сума на відновлення одного об’єкта — 200 000гривень», — зазначив Федорів.

Кошти можна витратити на придбання будівельних матеріалів та замовлення ремонтних послуг. В програмі можуть брати участь приватні будинки, квартири та житлові приміщення.

Як подати заявку?

Послуга в «Дії» працює за принципом, схожим до «єПідтримки». Подаєте заяву на виплату за кілька кліків та відкриваєте спеціальну картку «єВідновлення» в одному з 5 банків-партнерів. Саме на цю картку потім надійдуть кошти, які витратите на будматеріали й ремонтні послуги. Загалом порядок дій виглядає наступним чином:

  • Подати повідомлення про пошкоджене майно в застосунку чи через портал «Дія», якщо не подавали раніше;
  • Відкрити рахунок «єВідновлення» в банку (до або під час подання заяви);
  • Подати заяву про отримання допомоги через «Дію»;
  • Очікуйте дзвінка комісії місцевої влади для огляду майна і встановлення суми допомоги;
  • Дочекатися в «Дії» сповіщення про винесення рішення комісією;
  • Отримати гроші на картку «єВідновлення».

Як оформити картку?

Оформити картку «єВідновлення» можна онлайн (через додаток банку-партнера) або офлайн, якщо звернутися верніться до кол-центру або відділення банку.

Для оформлення такої картки у «Приват24» треба оновити додаток, зайти у вкладку
«Гаманець», натиснути меню «Додати» та вибрати картку «єВідновлення». Після відкриття картки залишиться подати заяву на отримання виплати у застосунку «Дія» й обрати картку «єВідновлення» «ПриватБанку».

За умовами програми, картка «єВідновлення» діятиме 12 місяців з дня отримання коштів. Отримувач компенсації може витратити її на безготівкову оплату товарів та послуг українських компаній – партнерів програми, що працюють в у сферах житлового та торгового будівництва та мереж магазинів будівельних і оздоблювальних матеріалів. Їх перелік з’явиться на сайті «єВідновлення»

У monobank також вже почали відкривати спеціальні картки. Як повідомив Олег Гороховський, для цього у верхньому меню, там, де вибір карток, потрібно натиснути «Відкрити картку», далі треба вибрати картку «єВідновлення». Також відкрити картку можна з повідомлення у виписці.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук