Тарас Потічний переходить з Liki24 в Uklon. Першочергова задача — експансія

1
Читати на RU

Як стало відомо AIN.UA, Тарас Потічний залишає компанію Liki24 та переходить до іншої української компанії — в Uklon. Редактор AIN.UA розпитав, за що топ-менеджер відповідатиме у новій компанії.

  • До Liki24 Потічний займався розвитком всього бізнесу Bolt в Україні. Жодних конфліктів інтересів з переходом до Uklon немає: «Наші стосунки повністю врегульовані згідно попередньо укладених договорів та законодавства», — додає Потічний.
  • У Liki24 він відповідав за міжнародну експансію сервісу на кілька нових ринків. За його словами, компанія успішно працює в Італії та Румунії, з керівництвом Liki24 вони розходяться на позитивній ноті. На запитання, чому пішов з компанії, відповідає так:

Найважливішим було трансформувати бізнес в такий, що може виходити на західні ринки і успішно там розвиватись. Ця мета була досягнута: Румунія операційно прибуткова від початку року та активно розвивається. Італія працює і набирає оберти. Виручка на зовнішніх ринках складає більше третини доходу. Команда сформована, процеси налагоджені.

В Uklon Потічний займе позицію Independent Director. Коротко розпитали, що це за позиція і які цілі.

Для України це порівняно нова посада, але на заході зустрічається часто. За словами Потічного, в загальному описати роль Independent Director можна було б так: допомога керівництву в досягнені стратегічних цілей.

Для Uklon головна та першочергова ціль — це розширення бізнесу через його експансію на нових ринках. Нагадаємо, що раніше керівництво компанії вже заявило, що готується до виходу на декілька нових ринків (які саме — не називали) з інвестиціями під $1 млн на кожний, а в травні Uklon вже запустив бізнес в Азербайджані.

Як розповідає Потічний, вихід на новий ринок — це великий обʼєм роботи, яка стосується перелаштування внутрішніх процесів бізнесу. «Бізнес існує 13 років, весь час працював на внутрішній ринок. Він має свої налагоджені процеси, корпоративну структуру та правила. Коли ти починаєш експансію — їх потрібно змінювати, щоб цей вихід був ефективним», — пояснює Потічний. В той же час процеси, яких раніше взагалі не існувало, потрібно побудувати, а потім вміло використати при наступних запусках.

Роботу на новій посаді Потічний почав з травня цього року.

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук