D3 — новий акселератор, орієнтований на MilitaryTech в Україні. Серед LP — Ерік Шмідт, екс-Google

1
Читати на RU

Останні місяці в Україні готуються до запуску одразу кілька акселераторів і фондів з тематикою навколо MilitaryTech. Разом із профільними міністерствами вони мають створити фреймворк, який покриватиме весь шлях від стимуляції і фінансування стартапів до fast track у всьому, що стосується бюрократії. Як стало відомо AIN.UA, серед інших йде підготовка і у акселератора під назвою D3, що означає Dare to Defende Democracy.

Акселератор працюватиме у кількох напрямках:

  • Інвестиції у стартапи на ранніх стадіях;
  • Акселератор;
  • Менторство.

За умови акселерації, D3 також надаватиме проектам $125 000 з можливістю подальшого додаткового фінансування.

Обʼєм фонду починався з $10 млн, а зараз складає вже більше $30 млн. За інформацією AIN.UA, серед джерел фінансування є Ерік Шмідт — колишній генеральний директор компанії Google.

У вересні 2022 року Шмідт відвідував Україну та мав зустріч з міністром оборони Олексієм Резніковим та головою ОП Андрієм Єрмаком. Сам Ерік Шмідт раніше співпрацював з Міністерством оборони США у питаннях інновацій і є консультантом уряду США з питань штучного інтелекту зараз. Згідно з SCMP, у вересні 2022 після 36-годинного візиту в Україну, Шмідт заявив, що сектор цивільних технологій має вирішальне значення для оборони Києва. Також в лютому 2023 року Шмідт розповів Wired про свою портфельну компанію Ishtari, яка розробляє AI-рішення військового призначення.

Курувати діяльність акселератора буде Евелін Бучацький, яка за інформацією з відкритих джерел жила в США і Бразилії, але має українське походження. В її послужному списку Eastlabs, TA Ventures і TechStars. В її Linkedin вже вказано нову позицію в D3, яку вона схоже поєднуватиме із позицією віцепрезидента спеціальних проектів в AirSlate. Для підтвердження інформації редакція AIN.UA звернулась до акселератора, але Евелін Бучацький відмовилась від коментарів.

Акселератор цілком фокусується на стартапах навколовійськового призначення, хоча напрямки проектів можуть бути різними. З того, що відомо AIN.UA, D3 інвестуватиме в АІ-рішення для розвідки, Кібербезпеку і MilitaryTech, а саме дрони, РЕБ, зв’язок, технології навігації і точності боєприпасів.

Представники акселератору обіцяють, що будуть працювати у тісній кооперації зі Збройними силами України.

Для подачі заявок пропонується писати сюди: [email protected].

Залишити коментар

Коментарі | 1

Пошук