Google також робить ставку на штучний інтелект. Що показали на Google I/O 2023?

Читати на RU

10 травня Google провів свою щорічну презентацію Google I/O 2023, де представив досить серйозні оновлення лінійки Pixel і свої останні досягнення в області штучного інтелекту.

Як повідомляє The Verge, загалом цьогорічна презентація концентрувалась не на обговоренні питань розробників, а на демонстрації серйозності намірів Google відвоювати собі позиції на ринку штучного інтелекту.

Масштабне впровадження штучного інтелекту

Оновлений пошуковик

Пошук Google отримує серйозне оновлення у формі так званого миттєвого знімка AI. Щойно ви підключитесь до нової функції під назвою Search Generative Experience (SGE), ви почнете бачити відповіді на основі штучного інтелекту у верхній частині результатів пошуку, що може надати більше контексту для вашого пошуку.

Ці знімки штучного інтелекту базуються на оновленій версії великої мовної моделі Google (LLM) під назвою PaLM 2, про що Google також оголосила на I/O. У новій моделі вже працюють 25 сервісів Google, у тому числі чат-бот компанії Bard.

Чатбот Bard тепер доступний кожному

Говорячи про Bard, Google оголосив, що його чат-бот на основі ШІ тепер доступний для всіх, незалежно від того, чи були ви в списку очікування. Компанія також додає безліч нових функцій, таких як підтримка української мови та простіший спосіб експорту згенерованого тексту в Google Docs і Gmail. Також є новий темний режим і функції візуального пошуку.

Google планує додати ще більше функцій у майбутньому, включно з генерацію зображень га основі штучного інтелекту, яка використовує генератор з Adobe під назвою Firefly, а також інтеграцію зі сторонніми службами, такими як OpenTable та Instacart.

Нейромережі у «Google Фото»

До кінця 2023 року в «Google Фото» з’явиться нова генеративна нейромережа під назвою Magic Editor. Вона дозволить користувачам в декілька кліків виконувати досить складну обробку зображень.

На одному з прикладів роботи Magic Editor повністю перемістила людину вбік, видалила людей на задньому плані, зробила небо блакитнішим. На іншому прикладі нейромережа змогла переміщати об’єкти по фотографії, заповнюючи пустоти реалістичними текстурами.

Duet AI для Workspace

Під час доповіді I/O Google також презентувала новий набір інструментів штучного інтелекту, який додадуть у Документи, Таблиці, Презентації, Meet і Gmail: Duet AI. Функції Workspace дозволяють створювати електронні листи або генерувати зображення з тексту в Презентаціях. Серед іншого:

  • Допомога в написанні листів у Gmail;
  • Контекстні відповіді на листи за допомогою ШІ;
  • Генерація зображень за текстовим описом безпосередньо в Google Презентації;
  • Інтелектуальна класифікація у Google Таблицях;
  • Автоматична генерація статей на задану тему за допомогою ШІ в Документах;
  • Редагування готового тексту в Google Документах.

Три нових доповнення до лінійки Pixel

Компанія випустила три нові продукти: Pixel Fold, Pixel Tablet і бюджетний Pixel 7A.

Pixel Fold коштує $1799, а його поява знаменує собою перший вихід Google на ринок складаних пристроїв. Pixel Fold має зовнішній «маленький» 5,8-дюймовий OLED-екран, який розгортається, відкриваючи основний 7,6-дюймовий дисплей з частотою оновлення 120 Гц.

Новий 11-дюймовий планшет Pixel за ціною $499 функціонує як звичайний планшет і розумний дисплей завдяки вбудованій магнітній зарядній док-станції, яка одночасно виконує функції динаміка.

Крім того, Google оновив модельний ряд середнього класу (A-серії), додавши Pixel 7A. Так само як Pixel Fold і Pixel Tablet, пристрій оснащено чіпом Tensor G2 від Google, а також 6,1-дюймовим дисплеєм 1080p, який може працювати до 90 Гц. Базова версія телефону коштує $499.

Оновлення Android та Wear OS 4

Штучний інтелект з’являється не лише в Пошуку Google. Google оголосила, що також додасть нові функції на базі штучного інтелекту в Android. Одна з цих функцій під назвою Magic Compose працюватиме в додатку Android Messages і дасть вам можливість відповідати на тексти, використовуючи відповіді, запропоновані ШІ.

Незважаючи на те, що Wear OS 3 ще навіть не була повністю розгорнута, Google уже готується до випуску Wear OS 4. В Google оголосили, що оновлена ​​ОС матиме покращений час автономної роботи, функції створювати резервні копії та відновлювати свої годинники, і нові налаштування доступності.

Крім того, Wear OS 4 отримує кращу інтеграцію розумного дому, яка дозволить вам регулювати освітлення, керувати медіа та переглядати анімовані попередні сповіщення камери.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук