Здається, Маск знайшов нового керівника для Twitter — це Лінда Яккаріно. Хто це така?

Читати на RU

Власник соціальної мережі Twitter Ілон Маск залишить свій пост керівника вже за кілька тижнів, повідомив сам підприємець. У своєму повідомлені він заявив, що на його місце вже знайшли людину, що очолить компанію. Більше деталей Маск не розкривав, але зазначив, що керівником стане жінка.

Як вдалось дізнатись виданю Axios, новою керівницею Twitter стане Лінда Яккоріно. Стверджується, що насправді Маск та Яккоріно ведуть переговори вже більше місяця. Вони також разом виступали на кількох конференціях.

В Україні її імʼя звучало не часто і не буде відоме широкому загалу. Тим не менше, у Штатах її називають ветераном комерційної команди компанії NBCUniversal. Журналісти Axios описують Яккоріно як одного з найпотужніших менеджерів з продажу реклами, що має чималий досвід та експертизу в індустрії.

  • Експерти певні, що Яккоріно — гарний вибір. За кілька місяців роботи Маск відлякав значну частину колишніх рекламодавців, з кимось посварився особисто, комусь не сподобались зміни у політиці компанії.
  • В той же час саме рекламодавці — основне джерело надходжень коштів до компанії: продаж синіх галочок приносить лише кілька десятків мільйонів доларів.
  • Для Маска важливо, аби Twitter став прибутковим, оскільки на його купівлю він позичив більше $10 млрд, тепер ці кошти потрібно повертати.

В NBCUniversal Яккоріно працювала більше 10 років, останні — на посаді керівника, що відповідав за глобальні партнерства та роботу з найбільшими рекламодавцями. В Axios зазнають, що це насправді досить висока посада і сам по собі перехід у Twitter не здається чимось аж надто цікавим. Саме тому Маску, можливо, довелось поступитись саме посадою CEO.

При цьому відхід від Twitter — важливий і для самого Маска. Незрозуміла політика щодо розвитку компанії негативно впливає на потенційних інвесторів підприємця та вже існуючих акціонерів, що незадоволені його розфокусом. Хоча, можливо, Маск залишає Twitter лише для того, щоб більше попрацювати над своїм новим проектом — X.AI.

Нагадаємо, кілька тижнів стало відомо, що Маск запустив новий проект у сфері штучного інтелекту. Детальний план невідомий, але очевидно, що він складе конкуренцію OpenAI — сервісу, біля витоків якого стояв сам Маск, та був змушений залишити його кілька років потому.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук