Obimy — застосунок для спілкування партнерів та близьких від українських розробників

Читати на RU

15 вересня 2020 року в Україні почав працювати застосунок для спілкування між партнерами та близькими  — Obimy. Його запустив архітектор Євген Засуцький та ІТ-компанія Empat. Редакція AIN.UA дізналася у творців, як працює і для кого передусім призначений застосунок.

Як це працює

  • В Obimy користувач може ділитися з партером приємними жестами, «дотиками» та розповідати про свій настрій.
  • Obimy також працює на основі біометричних даних, зафіксованих смартфоном — можна бачити кількість пройдених кроків партнера, відчути ритм серця або дізнатися про день циклу (для жінок). Крім цього, застосунок фіксує час, проведений поруч з партнером, за день, місяць чи рік.
  • Не можна обмінюватися повідомленнями в застосунку. Як пояснюють творці, близьким не треба багато слів, щоби висловити почуття.
Зображення: Obimy

«Концепція соціальної дистанції починається не лише з пандемії. Останні кілька років ми застрягли у месенджерах. Робочий чат змішується з приватним листуванням та спамом. Ми втратили справжній зв’язок зі своїми рідними та близькими», — повідомляється на сайті застосунку.

Obimy вже доступний для завантаження App Store і Google Play. Однак творці відзначають, що зараз є велика ймовірність зіткнутися з багами — застосунок поки що на етапі тестування.

Як виникла ідея

Як розповів Євген Засуцький, спочатку ідея була іншою — застосунок розробили лише для пар з метою ділитися біометричними даними. Пізніше виникла ідея щодо настрою, а вже згодом — щодо «дотиків». Оскільки ділитися емоціями та жестами виявилося весело, потенційну аудиторію вирішили розширити.

«У часи, коли потрібно дотримуватися соціальної дистанції, круто «доторкнутися» до близької людини на відстані».

За словами Євгена, Obimy розробляли з грудня 2019 року. Команді знадобилося 10 місяців, щоб запустити програму.

«З грудня 2019 року я зібрав команду розробників, аналітиків, програмістів, дизайнерів, юристів, фінансистів, маркетологів, медиків та генетиків. Ми працювали 10 місяців, вивчали, змінювалися, розвивалися. І ми зробили Obimy», — уточнює Євген.

Плани

Як розповіли творці, надалі в Obimy планують запровадити трекер критичних днів для дівчат та функцію Sizes з розмірами одягу. Найближчим часом передавання «дотиків» доповнять тактильною вібрацією: задавши touch, наприклад, на 2,5 секунди — партнерові чи другу прийде така сама за часом вібрація. Також у планах запровадити ачивки за особливі досягнення — наприклад, за 100 годин поспіль чи 2 тижні разом за кордоном.

«Слухатимемо наших користувачів. Насправді усе, чим ви хотіли б поділитися з близькими — бажаннями, тиском, музикою тощо, — ми можемо внести до застосунку. Але все поступово», — додав Євген.

Після краш-тесту на перших користувачах в Україні команда Obimy планує запустити тест у Тайвані та Південній Кореї.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук