Творець «Кобзи» запустив свою нову гру «літералі» на Android

Творець популярної української гри про слова «Кобза» Саша Козлов у грудні 2022 року запустив ще одну гру під назвою «літералі». Вона складається із 200 рівнів і 77 завдань, які також повʼязані із вгадуванням слів. Тоді вона вийшла на iOS, а у травні 2023 року розробник запустив і Android-версію. AIN.UA розповідає деталі про гру.

  • «літералі» розрахована на одного гравця. Її основний режим складається з 200 рівнів, тобто її можна пройти до кінця, на завдання дається час. Завдання там — також пов’язані зі словами, наприклад, «зіграти 15 слів, що починаються з «А» або «п’ять слів, що містять «Ш». Гра —безкоштовна і не містить реклами. 
  • Після виходу гри на iOS у розробника питали про Android-версію. В Україні користувачів мобільної системи Android більше, ніж iOS. Але за словами програміста, його ігри в слова частіше все ж качають на iOS (на прикладі попередньої гри, «Кобзи»).
  • Як Саша розповів AIN.UA, для того, щоб зробити Android-версію, йому довелося за п’ять місяців вивчити нову мову програмування.

«Android-версію написав на Dart, використовував Flutter. Це було не те, щоб складно, скоріше неприємно: на рідному Swift/SwiftUI я роблю багато речей набагато швидше і простіше, але у Flutter звичайно плюс у тому, щоб підтримувати кілька платформ одночасно. тому наступна гра буде на Flutter теж – щоб вийти одночасно на обидві платформи», — сказав він.

  • Механіка гри на Android лишилася тією самою. Більше того, на iOS у геймплеї був баг, який розробникові вдалося виправити, тож в Android-версію він уже не потрапив.
  • За п’ять місяців існування «літералі» на iOS скачали більше 11 000 разів. «Кобза», яка була українським аналогом Wordle, — досі набагато популярніша. За словами творця гри, хоч вона й вийшла раніше, але її досі качають активніше, і в неї вже 55 000 завантажень.

Саша Козлов працює iOS-розробником уже більше 10 років, та у вільний час іноді займається власними проектами. У січні 2022 року він розробив та опублікував безкоштовний додаток для iOS «Кобза». Це — повний аналог популярної у світі гри у слова Wordle, але українською мовою. Гра загадує слово з п’ятьох літер, а гравець, аби відгадати його, має підібрати слова максимально схожі до загаданого.

У серпні 2022 року Саша створив нову гру під назвою «Гра слів», вона є аналогом іншого продукту Letterpress, де можуть двоє. Гравці по черзі збирають слова з букв на полі 5х5, використана у слові літера стає «захопленою» гравцем. Гра закінчена, коли кожна з 25 клітин належить одному з гравців. Виграє той, у кого захоплених клітин більше.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук