Військово-лікарські комісії перейдуть на електронну чергу до кінця травня

Читати на RU

До кінця травня військово-лікарські комісії (ВЛК) в усіх військових шпиталях України перейдуть на електронну чергу. Про це на брифінгу сказала представниця Управління стратегічних комунікацій Апарату Головнокомандувача ЗСУ Оксана Горбач, передає «Суспільне».

  • За її словами, електронна черга запису на проходження військово-лікарської комісії вже працює у 5 містах, а до кінця травня ВЛК перейде на електронну чергу в усіх військових шпиталях в Україні.
  • Завдяки цьому для запису на ВЛК не потрібно буде приходити до військового шпиталю – достатньо записатися через електронний портал, де можна побачити графік прийому до конкретного лікаря. Потім прийти в день запису на запланований час та пройти комісію без черг і довгого очікування.
  • Горбач також повідомила, що наразі збільшується кількість закладів, де можна пройти ВЛК. Їх відкривають на базі цивільних закладів охорони здоров’я з додатковим штатом. На це виділяють окреме держфінансування.

«Це дозволить зменшити навантаження на вже активні ВЛК, а військовослужбовці відчують, що черг стало менше і комісія проходить швидше», — прокоментувала Оксана Горбач.

  • На початку лютого заступниця міністра оборони Ганна Маляр повідомила, що Міноборони вдосконалює роботу військово-лікарських комісій і вже створено єдиний медичний простір цивільної та військової медицини, а також була розширена система військово-лікарських комісій. А 5 травня в Міноборони повідомили, що тестування системи електронних черг на ВЛК відбувається у Харкові, Львові, Києві, Вінниці та Одесі.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук