Яких спеціалістів зараз шукає IT: дані GlobalLogic

Читати на RU

2023 року найм IT-фахівців знизився на 13%, але все ж українські компанії продовжують шукати спеціалістів. Компанія GlobalLogic наводить дані про те, які IT-фахівці є зараз затребуваними на ринку.

  • Зараз у самій компанії відкрито біля 200 вакансій, серед яких, зокрема, позиції для стажерів (trainee) та молодших спеціалістів (junior).
  • Загалом, топ вакансій в Україні та регіоні EMEA за різними напрямами представлено на інфографіці:
Дані GlobalLogic
  • Серед популярних позицій в Україні: QA Automation, DevOps, JavaScript-спеціалісти. Для регіону EMEA затребувані спеціалізації — це AUTOSAR, C/Embedded, DevOps, C++ та подібні.

«Ми бачимо найбільший попит на middle+ спеціалістів, причому нішевих технологій, таких як QNX, Kotlin, Python. Великий потенціал для початківців представляє напрям Embedded — розробка вбудованого програмного забезпечення. Також GlobalLogic активно шукає фахівців для роботи за напрямами Automotive (AUTOSAR) та DevOps», — зазначає Юлія Шмуля, директорка з рекрутингу GlobalLogic.

  • Також у компанії відзначають падіння попиту на інженерів Java та .Net: якщо запит на таких спеціалістів є, він має певні особливості, специфічні фреймворки і тому подібне.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук