Платний пошуковик без реклами Neeva оголосив про закриття

Читати на RU

Компанія Neeva, співзасновником якої є колишній виконавчий директор Google Шрідхар Рамасвамі, оголосила в суботу, що закриває свою пошукову систему для споживачів. Як повідомляє CNBC, Neeva намагались створити платний пошуковик без реклами, проте тепер сконцентруються на використанні штучного інтелекту.

  • Шрідхар Рамасвамі створив Neeva у 2019 році після того, як роком раніше залишив посаду старшого віце-президента рекламного бізнесу Google, що, за його словами, закінчилося розчаруванням у постійному зосередженні компанії на підтримці зростання коштом користувачів.
  • Neeva намагались створити платний пошуковик без реклами, проте залучити користувачів до такої моделі виявилось досить важко. У блозі на сайті компанії Рамасвамі та Вівек Рагхунатан, ще один співзасновник Neeva, написали, що «залучення користувачів було справді складним». Вони сказали, що цей виклик, на додаток до «нового економічного середовища», дав зрозуміти, що бізнес, який займається пошуком споживачів, не є стійким.
  • Тепер компанія Neeva досліджуватиме можливості використання генеративного ШІ та великих мовних моделей у пошуках. Neeva.com і його пошуковий продукт для споживачів будуть закриті протягом наступних кількох тижнів.
  • Користувачі Neeva з платною підпискою на Neeva Premium отримають відшкодування за невикористану частину, і компанія також видаляє всі дані користувачів у рамках припинення роботи, повідомили Рамасвамі та Рагхунатан у дописі в блозі.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук