Netflix починає боротися з шерингом акаунтів у ще 100 країнах

Читати на RU

Netflix продовжує боротися зі спільним використанням акаунтів. Як повідомляє TechCrunch, компанія розширила свою політику на понад 100 країн, користувачі в яких почали отримувати попередження про необхідність додаткової оплати такого «багатокористувацького» доступу.

  • Ще в лютому 2023 року Netflix почав вимагати користувачів раз на місяць підключатися до домашнього Wi-Fi та відкривати додаток або сайт сервісу і щось переглядати. Так компанія почала боротися із недобросовісними клієнтами, які дають свої паролі іншим, щоб зекономити,
  • Згідно з новими правилами, передплатникам у США та 100 інших країнах (куди поки що ніби не потрапила Україна) доведеться або викидати сторонніх людей зі свого облікового запису Netflix, або платити $7,99 на місяць за додаткове членство. Членів однієї сім’ї нові правила не стосуються.
  • Компанія пропонує інструменти для спрощення цього переходу, включаючи спосіб для поточних передплатників переглядати, на яких пристроях увійшли в їхній обліковий запис, і видаляти зайвих користувачів. Крім того, ті, хто користується чужим обліковим записом Netflix, можуть перейти до власного акаунту за допомогою опції «Перенести профіль», яка допоможе їм перемістити наявну інформацію включаючи історію переглядів.
  • Нові правила викликали значну негативну реакцію користувачів, але Netflix запевнив інвесторів, що, попри деякі початковий відтік користувачів, боротьба з передачею акаунту стороннім користувачам принесе користь для довгострокового розвитку бізнесу та його фінансового стану.

Чому це цікаво?

Нові правила, нібито, поки не стосуються України. Спочатку Netflix почав тестувати цю функцію на ринках Латинської Америки, перш ніж розширити доступ до Канади, Нової Зеландії, Португалії та Іспанії на початку цього року. З сьогоднішнім запуском він охопить більш широкий набір глобальних ринків, які загалом включають близько 100 країн. Тож загалом нові правила рано чи пізно, але поширяться і на Україну.

За підрахунками Netflix, понад 100 мільйонів користувачів у всьому світі заходять на стримінг за допомогою чужих акаунтів. Компанія сподівається, що, поклавши край спільному використанню облікових записів отримає нові доходи. Це, по суті, єдиний спосіб, за допомогою якого Netflix може значно збільшити кількість передплатників у Північній Америці, де сервіс наразі має найбільшу частку проникнення на ринок.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук