Депутати хочуть скасувати ПДВ і мито на запчастини для дронів

Читати на RU

23 травня 2023 року Комітет ВР з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав два законопроекта, які можуть вплинути на виробництво дронів для фронту в Україні. Йдеться про законопроекти №9275 та 9276. Про це написав голова комітету Данило Гетманцев.

  • Перший законопроект пропонує звільнити запчастини, необхідні для виробництва та ремонту дронів, від ПДВ (20%). Другий — звільнити ту саму категорію товарів від ввізного мита. Ці зміни депутати пропонують ввести на період воєнного стану.
  • Йдеться про матеріали, вузли, агрегати, устаткування та комплектувальні вироби, які використовуються для виробництва або ремонту дронів. Це можуть бути модулі GPS (GNSS, RTK), прилади та (або) системи для визначення географічних координат та позиціонування; антени, програмувальні контролери, інтегровані схеми, кабелі, акумуляторні батареї, об’єктиви відеокамер та багато іншого.
  • Комітет ВР розглянув ці законопроекти і рекомендував їх прийняти.
  • Нагадаємо, у лютому 2023 року Рада проголосувала за закон, який звільняє від ПДВ та мита ввезення коптерів, тепловізорів, коліматорів, приладів нічного бачення та рацій.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук