Чоловіків, які під час мобілізації виїхали за кордон незаконно, покарають – міністр МВС

Читати на RU

Українських чоловіків, які під час мобілізації виїхали за кордон незаконно, може бути покарано після війни. Про це в інтервʼю РБК Україна заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

«Думаю, що по закінченню війни держава зробить все для того, щоб кожному громадянину нагадати, що він робив під час війни. Маю на увазі тих, хто нелегально перейшов кордон», — сказав він.

  • На час дії воєнного стану в Україні заборонений виїзд за кордон виїзд чоловіків віком від 18 до 60 років. Разом з тим, за словами очільника МВС, наразі законом не передбачено покарань для тих, хто незаконно перетнув кордон і потім повернувся в Україну.
  • З метою покарання чоловіків за незаконний виїзд може бути розроблений закон, який спільно ініціюватиме Кабінет міністрів і парламент.
  • Яка саме виявлятимуть порушників та яка відповідальність за виїзд за кордон під час мобілізації буде передбачена цим законом, Клименко не уточнив. Але зазначив, що зараз вивчається відповідний міжнародний досвід.
  • На сьогодні поїхати з України можуть лише деякі категорії громадян, зокрема чоловіки з інвалідністю, багатодітні батьки, водії, волонтери, моряки, спортсмени, культурні діячі, народні депутати, міністри.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук