Sony показала Project Q — портативну консоль з 8-дюймовим дисплеєм для гри через Remote Play

Читати на RU

Компанія Sony 24 травня провела PlayStation Showcase. На події було анонсовано чимало нових ігр для PlayStation, які зʼявляться до кінця 2023-го та у наступному роках. Окрім того, компанія представила і кілька нових аксесуарів до PS5.

Project Q — це нова портативна консоль, яка працює у звʼязці з PlayStation 5. Завдяки Wi-Fi та функції Remote Play гравці зможуть транслювати свої ігри з основної консолі на портативний пристрій та по суті грати будь-де, де є Wi-Fi. Project Q — кодова назва, основну ще поки не придумали.

  • Новинка виглядає по суті як DualSense, по центру якого тепер — 8-дюймовий дисплей. Пообіцяли зберегти всі ті ж кнопки, щоб користувачу не довелось звикати до нового ігрового досвіду.
  • З DualSense також перенесуть всі функції, як от вібрації тощо.
  • Дисплей має роздільну здатність у 1080p, ігри запускатимуться з 60 fps.

На цей момент жодної більш детальної інформації немає: ціна та дата виходу поки у секреті.

Також компанія представить безпровідні навушники, але інформації по ним поки також немає.

Чому це цікаво? Для Sony це не перший досвід випуску ігрових портативних консолей, компанія багато років розвивала проект PlayStation Portable (PSP). Але працює не ностальгія за минулими проектами, а ринок. Наприклад, один з конкурентів компанії — Nintendo — показує фантастичні результати продажів своєї портативної консолі Switch. До першого кварталу 2023 року компанія продала більше 125 млн одиниць, це всього за шість років. Щоквартально компанія продає кілька мільйонів одиниць. Починаючи з моменту анонсу у 2017 році Nintendo згенерувала близько $70 млрд на продажах самих консолей, контенту та ігор до Switch. Це величезний ринок, на якому хоче заробити і Sony.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук