«Укрпошта» відміняє бандеролі та знижує тарифи на доставку в США

Читати на RU

25 травня 2023 року вступив у силу новий Закон України «Про поштовий зв’язок», ухвалення якого дозволило привести у відповідність національне законодавство до законодавства ЄС у сфері надання послуг поштового зв’язку. У звʼязку з цим національний поштовий оператор «Укрпошта» запровадила ряд нововведень та осучаснень, зокрема нові засоби оплати та способів доставки відправлень.

Що зміниться для клієнтів

Закон зокрема легалізує поштомати для «Укрпошти» та дозволяє використовувати електронні марки. Завдяки цьому, компанія зможе впровадити сучасні послуги та методи оплати відправлень.

  • Відтак, з 1 липня 2023 «Укрпошта» більше не прийматиме та не доставлятиме бандеролі. Альтернативою бандеролям стануть листи, дрібні пакети та посилки. Реєстрація такого відправлення займатиме менше часу, оскільки не потрібно наклеювати марки для оплати. На відміну від бандеролей, їх можна оформити у будь-який зручний час в «Особистому кабінеті» і там же оплатити онлайн. Вартість доставки залишиться незмінною.
    • Доставка по Україні бандеролі вагою до 0,25 кг коштуватиме стільки ж, скільки і доставка листа аналогічної маси, тобто 18 грн для непріоритетного та 22,5 грн для пріоритетного відправлення.
    • Вартість листа та бандеролі вагою до 1 кг коштує 36 грн та 45 грн, а вагою до 2 кг – 48 та 60 грн відповідно. 
  • Скасування бандеролей буде стосуватися і міжнародної доставки. «Укрпошта» підготувала альтернативний продукт «Дрібний пакет PRIME», який з 1 червня стане доступний і для США
    • «Дрібний пакет PRIME» – поштова послуга розроблена спеціально для формату продажів в інтернеті і діє в 67 країнах, зокрема в Канаді, Великій Британії, Німеччині, Австралії, а з 01 червня в США.
    • «Дрібний пакет PRIME» доставляється в поштову скриньку, обробляється в країні призначення в пріоритетному порядку та відстежується в усіх країнах мережі PRIME. Оформити поштову послугу можна в усіх онлайн-сервісах «Укрпошти», «Особистому кабінеті» та мобільному застосунку або в системі АРІ.
    • Вартість послуги дешевша на 8% порівняно з «Дрібний пакет рекомендований», який є дуже популярним серед українських користувачів поштових послуг. За даними компанії, послугою користується майже 80% відправників з України.
    • Послуга включена в програму лояльності. У залежності від обсягів відправлень відправники фізичні особи можуть додатково заощадити ще до 10% від вартості доставки, корпоративні клієнти – до 15=% .
  • Також тепер не треба йти у відділення, щоб замовити марки, конверти і т.п. Все це можна замовити онлайн, сплатити карткою або по безготівковому рахунку і забрати у найближчому відділенні після отримання SMS. З 1 червня ця послуга буде працювати у звичайному режимі.

Деталі про запуск дешевшої доставки в США з «Укрпоштою»

Як повідомили в компанії, перемовини з національним поштовим оператором США – USPS тривали 8 місяців і завершилися успішним підписанням договору про співпрацю. Таким чином, Сполучені Штати Америки приєдналися до коаліції інших 67 країн, до яких «Укрпошта» здійснює такі види відправлень з 1 квітня.

«Перемовини з USPS дали можливість не лише зафіксувати тариф на міжнародну доставку, незважаючи на зростання витрат при транспортуванні та зміні тарифів в системі розрахунків Всесвітнього поштового союзу, а й закласти основу для дешевого способу відправлень. Важливо, що Укрпошта системно підтримує українських експортерів, зафіксувавши тарифи з початку великої війни. Також ми забезпечуємо безперебійну доставку посилок, попри закрите небо для цивільної авіації», – зазначив генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

Як повідомив Смілянський, компанія готує багато позитивних змін для клієнтів, включно з суттєвим прискоренням термінів доставки та зручним відслідковуванням.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук