45-річний IT-підприємець переливає собі кров 17-річного сина, щоб повернути молодість

Читати на RU

Раніше ми розповідали історію 45-річного ІТ-підприємця Браяна Джонсона, який витрачає по $2 млн на рік, щоб виглядати та відчувати себе на 18 років. На цю суму він утримує цілу команду лікарів, які постійно моніторять його здоровʼя. Омолодження здійснюється завдяки суворим дієтам, тренуванням, а також прийому великої кількості ліків та біодобавок.

Йдуть в хід також експериментальні практики, подекуди вельми незвичайні і навіть крінжові. Як стало відомо, вже декілька місяців Джонсон практикує… переливання крові від власного сина. Про це пише Bloomberg.

Хто такий Браян Джонсон

Джонсон зробив статок в галузі IT – заснував власну компанію Braintree Payment Solutions LLC, яка стала дуже успішною. Але довгі робочі години і стрес призвели до того, що у підприємця почалося ожиріння та депресія, що межувала із суїцидальними думками. Тож він продав бізнес у 2013 eBay за $800 млн і з тих пір зацікавився біотеком та шляхами до подолання старіння.

Останнім часом він зосередився на своєму тілі та заснував проект Project Blueprint, в рамках якого, разом з командою лікарів намагається зупинити старіння. Своїми результатами Джонсон обіцяє ділитися зі світом. Докладніше почитати про Blueprint можна по лінку нижче.

Переливання крові від сина – до батька

Раніше Браян кілька місяців поспіль отримував кров не від члена сім’ї, а від молодого анонімного донора. Джонсон ретельно перевіряв донора, щоб переконатися, що той має ідеальний індекс маси тіла, веде здоровий спосіб життя та не хворіє.

А віднедавна донором став 17-річний син мільйонера – Талмідж. Сам Браян переливає власну кров своєму 70-річному батьку. Втрьох вони прибувають в клініку рано-вранці, щоб протягом кількох годин обмінюватися плазмою крові.

Тут і далі фото: Магдалена Восінська для Bloomberg

Талмідж йде першим, у нього забирають літр крові (людське тіло має приблизно п’ять літрів крові) та розчеплюють її за допомогою машини на частини — партію рідкої плазми, порцію еритроцитів, лейкоцитів і тромбоцитів. Далі Браян проходить ту саму процедуру, а потім – додаткову, під час якої плазму його сина вводять у його власні вени. Річард йде останнім і отримує плазму Брайана після того, як звільнив місце для рідини, зливши власну кров.

70-ріний Річард декілька років тому почав помічати помітне погіршення загального стану здоров’я та розумових здібностей. Він погладшав, йому було боляче вставати з ліжка вранці. Він працює адвокатом, і помітив, що йому стало важко запамʼятовувати якісь формулювання. 6 місяців тому він почав працювати за адаптованою під його вік програмою Blueprint, зосередившись на регулярних фізичних вправах, споживанні овочів і прийомі деяких добавок. Зараз Річард помітно схуд і стверджує, що почувається бадьорим і енергійним.

Наскільки це – гарна ідея?

У традиційній медицині інфузії плазми використовують для лікування різноманітних захворювань, включаючи захворювання печінки, опіки та захворювання крові. Ідея використання плазми як омолоджувальної терапії набула популярності після експериментів, під час яких вчені буквально зшивали разом старших і молодших мишей, дозволяючи їм мати спільну систему кровообігу. Старші суб’єкти продемонстрували покращення когнітивних функцій, метаболізму та структури кісток.

Існують також докази того, що часта здача крові може мати позитивний вплив на здоров’я, оскільки ви очищаєте старі та змушуєте ваше тіло виробляти нові клітини та рідину.

Однак серед лікарів є скептики, які вважають переливання крові малодослідженою і навіть небезпечною практикою. У вчених і справді недостатньо даних щодо результативності серед людей, тож вони покладаються на дані експериментів з мишами. Однак команда лікарів Джонсона схвалила процедуру як можливе лікування від зниження когнітивних функцій і, можливо, для запобігання хворобам Паркінсона та Альцгеймера.

Процедура недешева і достатньо контроверсійна. У більшості випадків багата людина отримує плазму від набагато молодшої, і при цьому менш забезпеченої. Донори плазми зазвичай отримують подарункові картки на суму близько $100 за процедуру, яка коштує приблизно $5500 для отримувача крові.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук