Видання Game Rant назвало серії S.T.A.L.K.E.R. та Metro «російською фантастикою»

3
Читати на RU

Видання Game Rant назвало серії комп’ютерних ігор S.T.A.L.K.E.R. та Metro продовженням «багатих традицій російської фантастики». При цьому розробниками Metro є українська студія 4A Games, а розробниками S.T.A.L.K.E.R. також українська GSC Game World.

У своїй публікації журналісти Game Rant розповідають історію серії ігор S.T.A.L.K.E.R., починаючи книжок братів Стругацьких, фільму «Сталкер» 1979 року та гри S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl, яку було випущено ще у 2007 році.

При цьому в публікації ніде не сказано, що ігри розроблялися українською студією, чи хоча б, що події гри відбуваються на території України (в Чорнобильській зоні відчуження). Зате в кінці автори додають, що «франшиза S.T.A.L.K.E.R. приєднується до багатих традицій російської фантастики».

Чому це важливо?

Багато співробітників GSC Game World пішли служити в ЗСУ. Крім того, російські «геймери», шантажували українську студію, та вимагали вибачень перед гравцями з росії та білорусі за «недостойне ставлення» до них (студія публічно займає проукраїнську позицію, донатить на армію) та повернення російської локалізації (влітку 2022 року стало відомо, що студія прибере російську озвучку з гри). А після того, як компанія проявила принципову позицію, росіяни просто опублікували 15 ГБ зливів.

І на фоні цих подій західні журналісти з багатомільйонною аудиторією досі послуговуються принципом «Ukraine is somewhere nеar Russia», легко приписуючи наші, українські, проекти до російської фантастики.

Залишити коментар

Коментарі | 3

Пошук