Як вивчити англійську за допомогою соцмереж

Що об’єднує 59,3% населення планети? Саме стільки людей активно користується соцмережами. Хтось спілкується, читає новини, а хтось — просто вбиває час. Та чи допоможуть соцмережі у вивченні англійської? Пропонуємо кілька порад від викладачів онлайн-школи англійської мови Englishdom, як максимально ефективно використати соцмережі.

Читайте коментарі та коментуйте самі

Хочете дізнатись, як розмовляють сучасні американці? Підпишіться на сторінку американського медіа і читайте коментарі. Сленг, ідіоми – все тут. Та не забудьте врахувати специфіку обраних вами видань. Лексика, скажімо, аудиторії PLAYBOY, дещо відрізняється від того, як висловлюють думки читачі NY Times.

Хочеться британського? Оберіть сторінки The Sun або The Guardian. Не цікавлять медіа? Є сторінки улюблених акторів, музикантів, футбольних клубів – вибір великий, на всі смаки.

 З часом, набравшись сміливості, можна долучитися до обговорень. Вдосконалити навички письмової англійської у, так би мовити, «природньому» середовищі. Дискутувати, залишати коментарі під постами. Можна навіть завести кількох віртуальних друзів з англомовних країн. А чому би й ні?

Дивіться, слухайте та повторюйте

ОК, з письмовою англійською все зрозуміло. А як щодо аудіювання? Відповідь коротка – стрім-трансляції. Більшість блогерів, час від часу люблять спілкуватися зі своєю аудиторією в режимі онлайн. Перегляд стрім-трансляцій допоможе краще сприймати англійську на слух. Cпікер може говорити занадто швидко, мати мовні дефекти, сильний акцент чи використовувати багато сленгових висловлювань – в таких «екстремальних» умовах ви прокачаєте свої навички з аудіювання до небувалих висот.

А ще такі відео допоможуть вам потренувати вимову. Просто повторюйте слова спікера, намагайтеся копіювати його манеру говорити й все у вас вийде.

Спілкуйтеся з однодумцями

Звісно, нема нічого кращого за спілкування із носіями мови, але й опинитися в студентському середовищі теж нікому не завадить. Тематичні Facebook, Instagra та Telegram-спільноти для тих, хто вивчає англійську — є чудовими майданчиками для обміну досвідом та корисними ресурсами.

І не забудьте про освітні сторінки, де щодня можна знайти щось корисне. Ідіоми, значення сленгових висловів, розбір фрагментів фільмів та пісень і багато чого іншого. Залишається обрати те, що цікавить саме вас та підписатися.

Як приклад, наведемо Instagram-сторінку онлайн-школи Englishdom. Перейдіть за посиланням і на власні очі переконайтеся в користі подібних ресурсів.

Беріть участь у челенджах

Хто сказав, що «інтернет виклики» – то лише поїдання миючих засобів, віджимання на швидкість чи підпалювання себе? Деякі онлайн-виклики можуть допомогти вам у навчанні.

Ось кілька з них:

  • #30DayEnglishChallenge: Учасники цього челенджу, протягом 30 днів, щоденно виконують англомовні завдання. Завдання можуть включати перегляд відео, читання матеріалу, слухання подкастів або виконання вправ для покращення граматики або лексики. Ви можете обмінюватися своїм прогресом та враженнями в соціальних мережах, використовуючи відповідний хештег.
  • #WordOfTheDay: Цей «виклик» полягає у щоденному поповненні лексики. Ви можете знайти слово на свій смак або скористатися онлайн-словниками, щоб дізнатися його значення та використання. Поділіться отриманими знаннями в соціальних мережах, щоб практикувати його застосування та спілкуватися з іншими користувачами.
  • #AccentChallenge: Автори постів під цим хештегом виконують вправи на вдосконалення вимови. Приєднатися до них можете і ви. Оберіть короткий аудіо або відео-фрагмент англійською мовою, повторіть його кілька разів, намагаючись відтворити вимову та акцент мовця. Запишіть свою власну версію та порівняйте з оригіналом.
  • #TravelDiaries: Якщо ви мрієте про подорожі, створіть хештег #TravelDiaries та поділіться своїми мріями, планами або досвідом подорожей англійською мовою. Розповідайте про свої улюблені місця, культуру та враження, які ви зібрали під час мандрівок. Взаємодійте з іншими мандрівниками та отримуйте поради та інформацію про нові місця.
  • #TEDTalks: Оберіть цікаву лекцію на TED Talks англійською мовою та поділіться нею у своєму профілі, додаючи свої думки та враження. Запросіть інших користувачів приєднатися до обговорення теми лекції та висловлюйте свої думки щодо проблем, які були висвітлені в промові.
  • #LanguageExchange: Знайдіть англомовних співрозмовників, які вчать вашу рідну мову, та запропонуйте обмін знаннями. Ви можете створити спільні вправи, обговорювати теми англійською мовою та коригувати один одного. Це дозволить вам практикувати спілкування та отримувати зворотний зв’язок від носіїв мови.

Втім важливо пам’ятати, що соцмережі – лише додатковий інструмент для вивчення мови. В будь-якому разі без занять з досвідченими викладачами не обійтись. Отже, переходьте за посиланням, забирайте свій безплатний пробний урок + 15% знижки на навчання (за промокодом PRAY_FOR_UKRAINE) і розпочинайте вчитися. Ну а соцмережі? Про них теж не забувайте.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук