Рада звільнила виробників дронів від ПДВ і мита 

Читати на RU

Верховна Рада за основу та в цілому схвалила законопроєкти №9275 та №9276 щодо підтримки виробництва дронів в Україні. Як повідомив співавтор законопроєкту Ярослав Железняк, законопроєкти передбачають звільнення від ПДВ і мита ввезення складових БПЛА.

  • Законопроєктом N9275 пропонується до припинення або скасування воєнного стану, звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту складові для безпілотних систем.
  • Законопроєктом N9276 пропонується тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, звільнення від оподаткування ввізним митом складових для безпілотних систем, які поміщаються у митний режим імпорту підприємствами для використання у власній виробничій діяльності з виробництва та/або ремонту безпілотних систем.
  • Йдеться про матеріали, вузли, агрегати, устаткування та комплектувальні вироби, які використовуються для виробництва або ремонту дронів. Це можуть бути модулі GPS (GNSS, RTK), прилади та (або) системи для визначення географічних координат та позиціонування; антени, програмувальні контролери, інтегровані схеми, кабелі, акумуляторні батареї, об’єктиви відеокамер та багато іншого.
  • Підприємство, яке ввезло такі складові повинно звітувати про використання таких товарів. У разі нецільового використання таких ввезених товарів підприємство повинно буде доплатити митні платежі від яких його було звільнено та сплатити пеню.

«В умовах військового вторгнення в Україну країни-агресора вкрай необхідною є посилення спроможності до захисту нашої країни, підвищення її обороноздатності, що в першу чергу включає оптимізацію процесів виробництва та постачання продукції воєнного та оборонного призначення, зокрема безпілотних систем. Законопроєкти розроблені з метою забезпечення держави у період дії воєнного стану достатньою кількістю безпілотних систем як ввезених, так і вироблених на митній території України», — зазначив голова комітету з питань податкової та митної політики Данило Гетманцев.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук