Обсяг ІТ-експорту у квітні знизився на понад 10% — до $539 млн

У квітні цьогоріч обсяг IT-експорту зменшився на 10,2%. Українському бюджету це принесло на $61 мільйон менше у порівнянні з березнем. Крім того, ці показники на 6,7% або ж $39 мільйонів менші у порівнянні з квітнем 2022.  Про це AIN.UA повідомили у Lviv IT Cluster.

За 4 місяці поточного року (січень-квітень) сукупна експортна виручка ІТ-послуг становить майже $2,2 мільярди. Це на 14% менше ніж в аналогічний період у 2022, що у доларовому еквіваленті $363 мільйони. 

На індустрію продовжують негативно впливати низка невирішених питань. Серед них відсутність впорядкованого механізму короткострокових відряджень за кордон для чоловіків, які займають ключові позиції у компанії. А також наявний механізм бронювання, що не до кінця враховує особливості української тех-галузі. Наша спільнота наголошує на необхідності вирішення цих питань у найкоротші терміни, щоб IT-галузь продовжила розвиватися і залишатися опорою для української економіки навіть у такі складні часи», –зауважує Степан Веселовський, CEO Львівського ІТ Кластера.

Також Lviv IT Cluster виділив топ-10 країн, які забезпечили виручку IT-галузі у  першому кварталі 2023-у:

  • Сполучені Штати Америки забезпечили в першому кварталі цього року найбільше валютних надходжень за статтею комп’ютерних послуг до України –  $676 мільйонів. Це 40,4% обсягів IT-експорту.
  • На другому місці Велика Британія – 8,3% та $139 мільйонів.
  • На третьому Мальта – 7,7% та $130 мільйонів.
  • До першої 5 також увійшли Ізраїль та Кіпр, що займають близько 5% обсягів експорту IT-послуг, кожна принесла близько $80 мільйонів.

У першій десятці також є Швейцарія, Німеччина, Естонія, Польща та Нідерланди. Загалом ці 10 країн принесли 80% обсягів експортної виручки за IT-послуги у першому кварталі 2023.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук