Карту для CS:GO, яка розповідає про воєнні злочини рф в Україні, заблокували для росіян

Читати на RU

2 травня 2023 року найбільша газета Фінляндії Helsingin Sanomat випустила спеціальну карту для Counter-Strike: Global Offensivede_voyna – на якій гравець з рф може побачити інформацію про воєнні злочини російської армії в Україні. Однак днями карту заблокували на території рф. Про це повідомляє Pledge Times.

  • Карта називалась Freedom of Speech Map. Helsingin Sanomat розробили її як альтернативний спосіб розповідати жителям рф правдиві новини про події в Україні, проти якої їх держава розвʼязала криваву війну. Робити це традиційним способом журналісти не могли, адже за поширення «неправдивої інформації» про «СВО» в росії передбачена кримінальна відповідальність. Через це в рф фактично не залишилося незалежних ЗМІ.
  • Коли гравець помирає на карті de_voyna, він може знайти підземну кімнату, увійшовши в яку, побачити газетні заголовки про війну в Україні, включно з повідомленнями про різанину в Бучі. На карті вказано місця в Україні, які атакували російські солдати, а в таблиці представлені дані про кількість убитих росіян.
  • За час роботи карти її завантажили майже 24 000 разів. Однак, з 31 травня карту більше не можна скачати з IP-адрес, розташованих у росії.
  • Оскільки заблокувати одну користувальницьку карту з росії чи будь-якої іншої країни навряд чи можливо (для цього «Роскомнадзору» довелося б заблокувати гравцям доступ до всього сервісу Steam, через який відтворюються ігри Valve), журналісти вважають, що це зробила не російська влада. Очевидно, що блокування було здійснено на стороні постачальника ігрових послуг Valve у США. В компанії ніяк не коментували дану ситуацію.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук