УКУ запустив стипендію на честь загиблого на фронті Project Manager Юрія Осадчука

30 травня 2023 року Український католицький університет (УКУ) оголосив про відкриття стипендіального фонду на честь IT-фахівця Юрія Осадчука, який загинув на фронті, за ініціативою його родини. Про це йдеться на офіційному сайті УКУ.

Фото УКУ
  • Cтипендії з фонду надаватимуть студентам Факультету прикладних наук (комп’ютерних наук та інформаційних технологій).
  • Юрій Осадчук, з позивним «Тай», загинув на фронті 15 жовтня 2022 року під час виконання бойового завдання. Юрій працював у компанії N-iX на посаді Automatic QA, останні роки – проєктним менеджером в команді проєкту Lebara. З першого дня повномасштабного вторгнення записався добровольцем у військкомат. Служив у лавах 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України навідником мінометного розрахунку.
  • Дружина Юрія, Ірина Осадчук, розповіла УКУ, що ідея надання стипендії для студентів виникла у неї з Юрієм ще за декілька років перед повномасштабним вторгненням:

«Ми з Юрою говорили про можливість надання стипендії — як гарний інструмент бути корисним для інших. Це форма підтримки молоді, яка дає можливість розвитку, пошуку себе, але не пропонує готові рішення, не маскується під допомогу. Це історія про вудку, а не рибу. […] Коли Юра загинув, думка про стипендіальний фонд з’явилася майже одразу — це точно формат, який йому б сподобався і, звісно, це пам’ять, яка важлива для всіх нас — тих, хто його втратив».

  • За словами проректора УКУ Наталки Климовської, спільною ціллю для родини та університету є зібрати $100 000 у сталий фонд (ендаумент), який дозволить генерувати стипендію імені Юрія Осадчука та покривати витрати на навчання студента/студентки в університеті щороку.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук