Дуальна освіта, стипендії та Wi-Fi для навчальних закладів: як «Хуавей Україна» підтримує сферу освіти

Беручи відповідальність за розвиток і відновлення України, корпоративний сектор відіграє важливу роль у підтримці нашого суспільства. Зокрема, компанія «Хуавей Україна» продовжує створювати сприятливі умови для освітнього середовища.

Доступний Wi-Fi

Безперервний доступ до освіти є цінністю «Хуавей Україна». Сталий навчальний процес вплине на якісну професійну підготовку майбутніх випускників, котрі займатимуться відбудовою України.

Починаючи з 2022 року, підтримка ВНЗ і забезпечення їх провідним мережевим обладнанням стали одними із пріоритетів діяльності «Хуавей Україна». Компанія швидко зреагувала на нові виклики, забезпечивши стабільним зв’язком низку українських навчальних закладів.

  • Мережа Wi-Fi-6 у КПІ. Понад 350 одиниць мережевого обладнання Huawei було передано кампусам КПІ, завдяки чому у закладі з’явилася сучасна мережа покоління Wi-Fi-6. 24 навчальні корпуси і 16 гуртожитків із бомбосховищами отримали надійне покриття, а 25 000 студентів і викладачів — постійний доступ до інтернету.
Передача обладнання для КПІ
  • Обладнання для лабораторій ЛНУ. Лабораторія Львівського національного університету імені Івана Франка є осередком для навчання студентів інженерних спеціальностей. Щоб гарантувати їм безперебійний доступ до інтернету, компанія передала сучасні комутатори, точки доступу, маршрутизатори, джерела безперебійного живлення, а також девайси. Цим устаткуванням була облаштована лабораторія кібербезпеки факультету прикладної математики та інформатики. Тут навчатимуться студенти, чия спеціалізація — боротьба із загрозами в інформаційному просторі. 
Передача обладнання для ЛНУ
  • Обладнання для інституту НАН. Обладнання Huawei для побудови Wі-Fі-мережі в бомбосховищі Інституту металофізики ім. Г. В. Курдюмова НАН України було передане восени 2022 року. Завдяки цьому понад 300 працівників закладу отримали умови для продовження ефективної роботи, перебуваючи в укритті під час повітряних тривог.
  • Обладнання для «Артеку». Навчальні приміщення та укриття Міжнародного дитячого центру «Артек» також отримали у користування мережеве обладнання компанії для постійного доступу до Wi-Fi.

Таланти в Україні для України

  • Huawei Seeds for the Future.Щоб допомогти студентам ближче ознайомитися зі сферою ІКТ, у 2016 Huawei запустила освітню програму Seeds for the Future («Насіння для майбутнього»). Її метою також стала підтримка молоді у прагненні здобувати знання про новітні технології, як-от 5G, хмарні рішення, штучний інтелект та інтернет речей, безпосередньо від провідних спеціалістів галузі. В Україні програма Seeds for the Future реалізується з 2016 року за підтримки Міністерства освіти і науки України. Станом на 2022 рік ми маємо 110 випускників програми.
  • Конкурс «Локальних ініціатив Tech4Good». У 2022 році «Хуавей Україна» реалізувала конкурс «Локальних ініціатив Tech4Good». Учасники програми запропонували власні технологічні проєкти, присвячені вирішенню соціальних та екологічних проблем за допомоги цифрових технологій. Перше місце у конкурсі посів проєкт вебзастосунку Ionospheric Prediction на основі машинного навчання, що допомагає у супутниковому прогнозуванні глобальних катаклізмів. Друге місце — проєкт із розвитку ментального здоров’я Digital Platform Improve Yourself для психологічного відновлення українців. Третє — проєкт мобільного застосунку Help&Train для допомоги людям із порушеннями зору у безбар’єрних заняттях спортом у фітнес-залах. На прикладі своїх проєктів студенти показали, як диджиталізація може допомогти у вирішенні соціальних проблем. 
  • Дуальна освіта і стипендії. Аби допомогти талановитій молоді отримувати якісні знання, «Хуавей Україна» спільно з Київським політехнічним інститутом (КПІ) та Державним університетом телекомунікацій (ДУТ) запустили у 2022 році пілотну програму дуальної освіти. Програма є гібридною — поєднує теоретичну і практичну частини. Дуальна освіта має на меті дати учасникам розуміння, як будувати кар’єру у сучасних компаніях. У програмі брали участь 14 аспірантів-випускників. Вони працювали із сучасною технікою, освоїли технологічні та бізнес-процеси в ІКТ.
Учасники програми з дуальної освіти у 2022 році

У 2023 році компанія також продовжила програму дуальної освіти для студентів КПІ ім. Ігоря Сікорського і Державного університету інформаційно-комунікаційних технологій. Навчання тривало три місяці та мало гібридну форму. Студенти вивчали радіопланування мереж мобільного зв’язку, бездротові технології й дата-центри. Випускники програми мають можливість потрапити на оплачуване стажування з гнучким графіком, яке можна поєднувати з навчанням, і пройти переддипломну практику в «Хуавей Україна».

Учасники програми з дуальної освіти у 2023 році

У 2022 році «Хуавей Україна» запустила програму стипендій, у межах якої 35 студентів ІКТ-спеціальностей із 5 закладів вищої освіти (КНУ, КПІ, НАУ, ДУТ, ХНУРЕ) отримували щомісячну фінансову підтримку протягом другого семестру 2022 року. Такі умови спрямовані на те, аби мотивувати студентів до навчання і професійного розвитку. 

Стипендіати НАУ

Huawei ICT Academy — практичне навчання на базі сучасних продуктів

Створення якісної екосистеми між університетами, державою і відповідальним бізнесом відкриває додаткові умови для освіти. Розуміючи це та маючи можливість надавати студентам практичні знання у сфері ІКТ, «Хуавей Україна» реалізувала програму Huawei ICT Academy.

ICT Academy займається підготовкою фахівців у сфері ІКТ, відкриває спеціалізовані лабораторії із новітніми технологіями навчання, підвищує кваліфікацію викладачів і допомагає навчальним закладам удосконалювати систему навчальних програм. Крім того, Huawei IT Academy надає студентам доступ до ІКТ-продуктів і технологій Huawei, що сприяє розвитку талантів.

Наразі Huawei IT Academy функціонує на базі 12 навчальних закладів у 5 містах України. Основні напрями навчання в Huawei IT Academy: штучний інтелект, великі дані і хмарні обчислення, інтернет речей, маршрутизація та комутація, кібербезпека, зберігання даних і бездротові локальні мережі.

Можливості для жінок: «Школа жіночого лідерства у цифрову епоху»

Починаючи з 2022 року, українки можуть взяти участь у конкурсному відборі на літню програму «Школи жіночого лідерства в цифрову епоху» Європейської академії лідерства. Ця програма створена для студенток, випускниць і молодих спеціалісток.

Цьогоріч літня програма «Школи жіночого лідерства у цифрову епоху» пройде з 25 до 30 червня у Валенсії. Організатори обирали по одній учасниці від кожної із держав-членів ЄС, а також з України та країн Західних Балкан. Під час програми учасниці навчатимуться, відвідуватимуть майстер-класи, а також отримають культурний досвід. 

Учасниці «Школи жіночого лідерства у цифрову епоху» 2022

Очевидно, що навіть за нинішніх умов Україна має можливості для продовження навчання і стимулювання студентів до отримання важливих навичок. А отже, відповідальний бізнес має об’єднувати зусилля, щоб освітні перспективи відкривали шлях до швидкого відновлення країни.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук