Apple представила Vision Pro — окуляри змішаної реальності за $3499. Купувати — в наступному році

1
Читати на RU

Компанія Apple вперше за багато років представила повністю новий продукт. Це окуляри змішаної реальності Apple Vision Pro. Щоб краще всього зрозуміти, чим саме круті ці окуляри і чому всі будуть ще довго про них говорити — достатньо подивитись навіть половину цього відео. Редактор AIN.UA коротко розповідає про новинку.

Як працюють Vision Pro

Apple створила продукт, який не створює новий світ для користувача, а розширює вже найвний. Якщо ви не переглянули відео, пояснити можемо на картинці нижче. По суті простір навколо можна заповнити віртуальними елементами, як от болідом Формули 1 чи сторінкою браузера. При цьому якщо поруч стоятиме людина, ви будете бачити її, а вона — ваші очі.

В цьому принципова різниця від багатьох шоломів віртуальної реальності, які по суті відсікають людину від світу навколо. Напевно одним з найближчих конкурентів можна назвати Hololens від Microsoft, але продукт не набув масової популярності.

Apple хоче розширити можливості роботи та споживання контенту — окуляри створенні якраз під це.

Дизайн Vision Pro

Журналісти The Verge, яким вдалось подивитись на стенд з окулярами, пишуть, що вони дуже схожі на лижну маску. При цьому, виглядають дуже стильно і в рази краще всього, що вже раніше зʼявлялось на ринку. В Apple же говорять, що багато років працювали над Vision Pro і лише для того, щоб цей гаджет став можливими, вони зареєстрували 5000 патентів. І все ще працюють. Справа у тому, що гаджет надійде у продаж лише наступного року і лише в Штатах, на інших ринках Vision Pro скоріш за все зʼявиться лише у середині року — точних дат немає.

Є підозра, що такий великий термін потрібен для налагодження масового виробництва: на презентації Apple довго розповідала, наскільки унікальним і складним є продукт.

Важливо також додати, що окуляри — це ще не все. Окремо йде блок живлення, такий собі павербенк. Заряду вистачає на 2 години роботи.

Що вміє Vision Pro

Apple показала кілька сценаріїв використання окулярів і по суті це така собі легка заміна компʼютера чи скоріше iPad, який підходить до створення контенту, але частіше використовується саме для його споживання.

На окулярах можна приймати дзвінки, листуватись, працювати, переглядати сторінки у Safari, робити якісь презентації, працювати з текстами (є віртуальна клавіатура), але дійсно вражаючим виглядає те, як круто у цих окулярах грати в ігри та дивитись кіно. Як мінімум на презентації виглядало прямо вау.

Як керувати?

Варіантів є кілька. Запускати щось можна через Siri, окрім того — управління очима та жестами. Також якщо потрібно щось надрукувати, можна взяти звичайну фізичну клавіатуру чи включити віртуальну.

Приватність

Тут є навіть свій новий спосіб захисту окулярів, щоб ніхто інший ними не скористався — Optic ID, який сканує сітківку ока. Тепер у Apple є по суті 4 різних системи захисту: звичайний цифровий пароль, Touch ID, Face ID та Optic ID.

Ігри

Apple також робить ставку і на можливість грати у окулярах. На старті обіцяють сотню адаптованих ігр з Apple Arcade, для гри потрібен геймпад, який підключається до Vision Pro. Виглядає як ігри у VR-шоломах.

Нова операційна система

У Vision Pro є і своя операційна система, ще +1 в скарбничка й так величезного їх числа у Apple. Назва очевидна — visionOS. За словами Apple, компанія активно працюватиме з розробниками, аби якомого більше застосунків були доступні користувачам. У Vision Pro є свій App Store, адаптований під потреби окулярів.

Ще з цікавого — вам не потрібно окремо докуповувати навушники, вони вбудовані у шолом, розташовуються одразу після вуха. А ще Apple довелось придумати ще один чіп — R1, якраз під роботу з окулярами.

Журналісти TechCrunch пишуть, що Vision Pro виглядають так круто, що просто не можуть бути реальністю. Але це правда. Чимало журналістів вже сказали, що цей шолом не схожий ні на що інше, що створювалось раніше і виглядає як найбільш складний подібний девайс, що колись був створенний. Просто подивіться, який досвід обіцяє Disney.

В самій Apple кажуть, що створити гаджет допомогли всі технології, які раніше створювали для Mac, iPhone та iPad, навіть Digital Crown з Apple Watch адаптували.

Залишити коментар

Коментарі | 1

  • Новітні технології – це звісно круто. Але ніщо не замінить класичні окуляри. Я завжди їх носи і буду носити. Завжди будуть існувати такі магазини, як https://tochnooptyka.com.ua/ чи інші, де можна буде з легкістю їх купити. А для чого окуляри apple, якщо смартфони, комп’ютери та інші технології?

Пошук