iOS 17, macOS Sonoma та інші новини з WWDC 2023

Читати на RU

Компанія Apple провела конференцію для розробників Worldwide Developer Conference, яка розтягнулась більш як на дві години. Це зрозуміло: лінійка операційних систем розрослась, під кожну з них компанія представила кілька апдейтів. Окрім того — майже половину презентації компанія розповідала про свій новий продукт — Apple Vision Pro, окуляри змішаної реальності. Ми розповідали про них у окремому матеріалі, прочитати можна за посиланням нижче.

iOS 17

iOS 17 та всі інші операційні системи Apple не зазнали якихось феноменальних змін та не отримали функцій, які повністю змінили б формат користування системою. Скоріше, як сказав на самому початку презентації Крейг Федерігі, один з віце-президентів компанії, мова про персоналізацію свого пристрою.

Наприклад, компанія оновила FaceTime, режим дзвінку (тепер можна налаштувати, як ти хочеш, щоб твій профіль висвітлювався у інших), а також Messages, що тепер став ще більше нагадувати Telegram. Також смартфон отримав горизонтальний режим, така собі інформаційна панель біля прикраватного столика. До Siri більше не потрібно звертатись Hey, Siri, достатньо просто імені, чи став при цьому голосовий асистент розумнішим — нічого не сказали.

А AirDrop отримав нову функцію Namedrop: підносите один iPhone до іншого і можете надіслати цифрову візитку.

iPadOS 17

Більше віджетів, більше можливостей для налаштування заблокованого екрану, більше можливостей для спільної роботи над одним документом, оновленний додаток Нотатки, а також запуск сервісу Здоровʼя на iPad.

macOS 14 Sonoma

Сонома — місто у Каліфорнії, в честь якого і назвали нову операційну систему для компʼютерів Apple. Нагадаємо, всі нові релізи macOS компанія називає на честь локацій у Каліфорнії.

Користувачі отримають віджети, візуальне доопрацювання системи, оновленний Safari, який традиційно називають найкращим браузером для серфінгу в інтернеті, а також кілька інших незначних оновлень. Що цікаво — спроба Apple пробратись на ринок ігр. Компанія анонсувала спеціальний Game Mode, який буде пріорітезувати ресурси GPU та CPU саме під кращий ігровий досвід.

Також нагадаємо, що Apple показала 15-дюймовий MacBook Air, оновила Mac Pro та Mac Studio. Почитати можна тут.

З цікавого — Apple продовжує розвивати FaceTime, напевно зважаючи на те, що частка віддаленної роботи зростає. Саме тому компанія представила FaceTime під Apple TV, камерою ж виступає сам iPhone. Виглядає цікаво.

Звісно, Apple оновила watchOS 10, додавши віджети та оновивши інтерфейс. Це перше таке оновлення за кілька років.

Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук