Firefly Aerospace планує здійснити запуск місії NASA CubeSat вже в серпні

Читати на RU

Firefly Aerospace, яку у 2017 заснував український підприємець Макс Поляков, планує запустити партію CubeSats для NASA в серпні цього року. Як повідомляє TechCrunch, цей запуск є частиною контракту на $9,8 млн, який Firefly виграла в грудні 2020 року в рамках програми Launch Services.

  • В нещодавній заявці до Федеральної комісії зі зв’язку США Firefly Aerospace повідомила, що планує запустити партію CubeSats для NASA в серпні цього року. Запуск NASA є частиною контракту на $9,8 млн, який компанія Firefly виграла в грудні 2020 року в рамках програми космічного агентства Launch Services. У рамках місії Venture Class Launch Services Demonstration 2 (VCLS Demo 2) буде запущено кілька CubeSat на 550-кілометрову сонячну синхронну орбіту (SSO).
  • Більш точну дату, ніж вже розкрите стартове вікно в серпні, в Firefly Aerospace не називають. Представник компанії лише сказав, що Firefly зараз завершує остаточну підготовку третьої місії Victus Nox, яка здійснюється на замовлення Космічних сил США (USSF), і що компанія визначиться з датою запуску місії NASA, коли Victus завершиться.
  • Firefly вперше запустив Alpha у вересні 2021 року. Той запуск не досяг орбіти через передчасне відключення одного з двигунів першого ступеня. Через тринадцять місяців, під час другою старту, компанія успішно досягла орбіти, корисні вантажі на борту були виведені на нижчу орбіту, ніж планувалося. Наразі триває підготовка до третього старту.
  • Це означає, що частота стартів пришвидшується і Firefly Aerospace планує ще два запуски протягом всього кількох місяців.
Залишити коментар

Коментарі | 0

Пошук