Новий Hellblade та офіційний запуск V Rising. 9 ігор травня для ПК і консолей

Продовжуємо щомісяця знайомити вас з ігровими новинками. У травні цього року вийде довгоочікуване продовження Hellblade, вампірський survival V Rising повноцінно вийде з дочасного користування, а користувачі ПК нарешті зможуть пограти у Ghost of Tsushima.

Senua’s Saga: Hellblade 2

21 травня (Xbox Series X|S, ПК)

21 травня нарешті вийде продовження Hellblade: Senua’s Sacrifice – Senua’s Saga: Hellblade 2 від британської студії Ninja Theory Limited. Реліз першої частини відбувся ще у 2017 році, вона отримала дуже схвальні відгуки від гравців і критиків, а другу анонсували у 2019 році на The Game Awards.

Гра майстерно передає темну фентезійну атмосферу Ісландії, а над саундтреком працювали разом із нордичним фольк-гуртом Heilung. Як і в першій частині, ви гратимете за дівчину Сенуа, разом із якою досліджуватиме власний психічний стан і скандинавську міфологію.

У Senua’s Saga: Hellblade 2 вдосконалили бойову систему, вона стала більш динамічною та реалістичною за попередню. Бойовий дизайнер Хуан Фернандес розповів, що над розробкою попередньої гри працювало менше 20 людей, і Ninja Theory збільшила свої зусилля для виробництва другої частини. Як результат, у Hellblade II буде складніший бій і більша різноманітність супротивників.

V Rising

8 травня (ПК)

V Rising — новий action-survival від шведської студії Stunlock Studios. Уперше її анонсували у 2021 році, а в 17 травня 2022 року гра вийшла в дочасному доступі. Уже 8 травня V Rising повноцінно вийде для ПК, а наприкінці року — і для користувачів PS5. До січня 2023 року гри було продано три мільйони копій.

Події V Rising розгортаються у відкритому світі. Ви граєте за вампіра, який тільки-но пробудився, тож тепер вам треба облаштовувати його життя. Зокрема будувати власний замок, шукаючи необхідні матеріали. Для цього доведеться битися з босами. Однак не тільки це ускладнює існування персонажа: як і кожному вампіру, йому доведеться шукати й пити кров ворожих ніпів, остерігатися сонця та часнику.

Homeworld 3

13 травня (ПК)

13 травня на ПК вийде Homeworld 3, п’ята частина серії космічних стратегій. Розробкою Homeworld 3 займалася канадська студія Blackbird Interactive, яка була створена частиною команди, яка раніше брала участь у розробці інших частин серії.

За словами розробників, гра матиме кілька варіантів кампаній, а не тільки солорежим. Як і в інших іграх франшизи, бойовий геймплей побудований навколо ефективної 3D-балістичної системи. Однією з новинок гри є величезні мегаліти та траншеї, масивні космічні конструкції. Гра буде запущена з новим кооперативним режимом, який «поєднає геймплей Homeworld RTS зі структурою roguelike».

The Rogue Prince of Persia

14 травня (ПК)

Майбутня новинка від Evil Empire та Ubisoft у всесвіті «Принца Персії» вийде вже 14 травня для ПК. The Rogue Prince of Persia — це двовимірний сайд-скролер з елементами роглайк, сюжет якої зосереджений на персонажі з простим іменем Принц. Він — майстер бою голіруч, паркуру та биття ворогів ногами. За класикою «Принца Персії» вам доведеться пройти чимало непростих рівнів, перемогти купу ворогів і видертися не на одну стіну.

Події ж The Rogue Prince of Persia розгортаються в місті Ктесифон і на його околицях. Після того як Принц провокує військо гунів, їхній вождь Ногай посилає армію одержимих солдатів, щоб знищити місто. Саме цього намагається уникнути Принц.

Ghost of Tsushima

16 травня (ПК)

Нарешті, за чотири роки після виходу Ghost of Tsushima на PS вона стане доступною і для ПК. Це пригодницький екшн від Sucker Punch Productions і видана Sony Interactive Entertainment, який зокрема був номінований на «Гру року» на The Game Awards 2020. Наразі режисер Чад Стахелскі («Джон Вік») уже працює над екранізацією гри.

Події Ghost of Tsushima розгортаються в 1274 році під час першого монгольського вторгнення в Японію. Тоді острів Цусіма був захоплений ворогами. Головний герой історії – самурай Дзін Сакай, який хоче захистити рідний край. Однак тільки вам вирішувати, як він це робитиме — йдучи в прямі сутички з використанням катани, як істинні самураї, чи знищувати ворогів із тіні, ставши легендарним сінобі під іменем «Привид».

Ghost of Tsushima має відкритий світ, ви можете досліджувати його як пішки, так і верхи на коні. На агрегаторі рецензій Metacritic Ghost of Tsushima отримав 83 бали від критиків і 9,3 бала від користувачів на основі понад 15 тисяч відгуків.

Endless Ocean Luminous

2 травня (Switch)

Медитативний пригодницький симулятор підводного світу Endless Ocean Luminous від японської студії Arika буде доступний ексклюзивно для Switch 2 травня. Це третя частина серії Endless Ocean. Тут ви граєте в ролі аквалангіста, який має досліджувати та документувати життя океану. Endless Ocean Luminous містить понад 500 видів для вивчення, зокрема істот, які вважаються міфічними або вимерлими, такі, як мозазавр. Окрім морського життя, гравець також може досліджувати підводні споруди, такі як храми та місця кораблетрощ.

F1 24

31 травня (ПК, PS4/5, Xbox One, XSX/S)

Нова гоночна гра та 17 частина серії F1 вийде вже 31 травня. Це класична франшиза від Codemasters під прапором EA Sports, яка має офіційну ліцензію чемпіонату світу FIA Formula One World Championship. F1 24 стане офіційною грою Чемпіонату світу Формули-1 2024 року. Вона матиме оновлений режим кар’єри та управління.

MultiVersus

28 травня (ПК, PS4/5, Xbox One, XSX/S)

MultiVersus — це платформер і файтинг від американської індістудії Player First Games і видавця Warner Bros. Interactive Entertainment. Бета-версія гри вийшла ще у 2022 році, а в травні очікується повноцінний реліз. Це кросовер різних всесвітів, оскільки ви зможете грати за персонажів Warner Bros., DC Comics, HBO, Turner Entertainment і Cartoon Network. MultiVersus розповсюджується за системою free-to-play, тож частина вмісту буде доступна безкоштовно. Окремих персонажів, скіни й таланти доведеться купляти за внутрішню класичну та преміальну валюти, другу можна придбати за реальні кошти.

У MultiVersus доступні варіанти бою «два на два», «один на один» та «всі проти всіх». Серед доступних персонажів: Фін та Джейк із «Часу пригод», Бетмен, Гарлі Квін, Арія Старк, Багз Банні, Рік та Морті, Том і Джеррі, Велма та Шеґґі.

System Shock

21 травня (PS4/5, Xbox One, XSX/S)

System Shock — це пригодницька гра від американської Nightdive Studios, ремейк однойменної гри 1994 року. У 2023 року новий System Shock вийшов для ПК, а вже в травні цього року — для консолей. Події відбуваються на борту кіберпанкової космічної станції у 2072 році. Ви гратимете за безіменного хакера, який мусить запобігти планам штучного інтелекту SHODAN.

Ремейк почали розробляти ще у 2015 році на движку Unity. Кампанія на Kickstarter успішно зібрала $1 млн, однак розробка кілька разів відкладалася через перехід на Unreal Engine. Гра отримала переважно схвальні відгуки й оцінку 78/100 на Metacritic.

Related Post